GORA filmi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi? İşte kamera arkası...

GORA filmi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi? İşte kamera arkası...

GORA ne demek, merak konusu oldu. Çekimleri 2002 yılında başlayan film 12 Kasım 2004 tarihinde sinema salonlarında gösterime girdi. 36 haftada 4 milyondan fazla kişi tarafından izlenen kült yapım, 25 milyon 398 bin hasılat elde etti. İşte, GORA'nın anlamı...

GORA neyin kısaltması, filmin vizyon girdiği dönemde merak edilmişti. Filmin senaristi Cem Yılmaz bu sorunun yanıtını vermese de, GORA'nın açılımının 'Güzel Olmazsa Reaksiyon Almaz' olduğu iddia edildi. Birçok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı film, yüksek bütçeli prodüksiyonu ve ileri montaj teknikleriyle o dönem için çağın ötesinde yapım olarak büyük ilgi görmüştü. GORA filmi müzikleri Ozan Çolakoğlu, Sagopa Kajmer ve Özkan Uğur tarafından yapılırken, Sagopa Kajmer bu filme özel olarak 'Al Bir de Buradan Yak' adlı şarkıyı yazdı.

GORA FRAGMAN

GORA FİLMİ KONUSU NE?

Türkiye'nin turistik kentlerinden biri olan Antalya'da tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak GORA isimli gezegene götürülür. Arif, gezegende tutsakken gezegeni bir alev topundan kurtarır ve bu sırada Ceku isimli prensesle tanışır. Bütün bunlar olurken, GORA gezegeninin kötü kalpli komutanı Logar, Ceku ile evlenerek gezegenin yönetimini ele geçirmek istemektedir. Arif bunu öğrenir ve gezegenden kaçarken Ceku'yu da yanında götürmek ister, fakat bunun için Komutan Logar'a karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

GORA FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını BKM ve Böcek Yapım'ın üstlendiği, senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak'ın oturduğu GORA filmi oyuncu kadrosunda; Cem Yılmaz (Arif Işık, Komutan Logar), Rasim Öztekin (Bob Marley Faruk), Özkan Uğur (Garavel), Şafak Sezer (Kuna), Özge Özberk (Ceku Lamtina), Ozan Güven (Robot 216), Engin Günaydın (Editör), İdil Fırat (Mulu Lamtina), Erdal Tosun (Rendroy), Cezmi Baskın (Amir Tocha Lamtina), Muhittin Korkmaz (Tihulu) gibi isimler yer alıyor.

GORA KAMERA ARKASI

GORA NE ZAMAN ÇEKİLDİ, NE KADAR İZLENDİ?

Konusuyla beğeni toplayan GORA filmi, 12 Kasım 2004 Cuma günü vizyona girdi. Komedi ve bilim kurgu türünde 2 saat 7 dakika süren film, sinema salonlarında 4 milyon 1 bin 711 kişi tarafından izlendi ve gişede 25 milyon 398 bin 617 TL gelir elde etti. Filmin IMDB puanı 10 üzerinden 8 olarak gerçekleşti.

GORA filminin devamı olan AROG filmi 5 Aralık 2008'de, Arif v 216 filmi ise 5 Ocak 2018'de izleyicilerle buluştu.

GORA FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin ilk bölümlerinde çarşı ve Arif'in yaşadığı, çalıştığı yer olarak Antalya tercih edildi. Filmin büyük bir bölümünü kapsayan uzay sahneleri ise Antalya'daki film platolarında ve setlerde çekildi.

GORA FİLMİ AFİŞİ

gora-afis.jpg

SAGOPA KAJMER GORA FİLM MÜZİĞİ - AL BİR DE BURADAN YAK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN