Muhittin Korkmaz kimdir? GORA'daki repliğiyle ünlü olan oyuncunun hayat hikayesi

Muhittin Korkmaz kimdir? GORA'daki repliğiyle ünlü olan oyuncunun hayat hikayesi

Kendisi gibi oyuncu olan oğlu Cem Korkmaz'ı 2017'de kaybeden Muhittin Korkmaz, koronavirüs hastalığı sonucu 67 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü oyuncu, Cem Yılmaz'ın birçok filminde rol almıştı. İşte biyografisi...

Cem Yılmaz'ın GORA filminde, "Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim!" repliğiyle hafızalara kazınan oyuncu Muhittin Korkmaz, kovid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vefat haberini sosyal medyadan paylaşan Cem Yılmaz, "Sevgili abimiz Muhittin Korkmaz bugün hayata gözlerini yumdu. Hepimizin hatıralarında yeri olan abimizin mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun. GORA mürettebatından bir eksiğiz" ifadelerini kullandı.

2021-02-23-222201.jpg

Cem Yılmaz'ın abisi Can Yılmaz da, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: "GORA, AROG, Yahşi Batı, Pek Yakında, Arif ve 216 filmlerinde beraber çalışma şansı bulduğumuz, kıymetli abimiz Muhittin Korkmaz maalesef vefat etti. Ailesine, tiyatro camiasına ve sevenlerine sabır diliyorum. Çok güzel adamdı, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

2021-02-23-222234.jpg

MUHİTTİN KORKMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

17 Ekim 1953 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. Uzun süre tiyatrolarda sahne alan Korkmaz, Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan emekli oldu.

2002 yılında Cem Yılmaz'ın Telsim reklamı için seçilip, reklamda Huluti isimli karakteri oynadı. Bu reklamla birlikte Cem Yılmaz'ın projelerinde yer almaya başlayan Muhittin Korkmaz, GORA'da "Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim!" repliğini kullanan Tihulu rolüyle beyaz perdede boy gösterdi.

Tihulu ismi Cem Yılmaz tarafından Telsim reklamındaki Huluti karakterinden esinlenilerek yazıldı.

0x0-muhittin-korkmaz-kimdir-kac-yasindaydi-nereli-muhittin-korkmaz-olum-nedeni-1606283578487.jpg
Muhittin Korkmaz

OĞLU CEM KORKMAZ 2017'DE İNTİHAR ETTİ

Muhittin Korkmaz, GORA'nın ardından Tunç Başaran'ın yönettiği 'Sinema Bir Mucizedir' ve Ezel Akay'ın yönettiği 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?' filmlerinde rol aldı.

Daha sonra kariyerine Cem Yılmaz'ın filmleri 'AROG', 'Yahşi Batı' ve 'Pek Yakında' filmlerindeki yardımcı rollerle devam etti.

Muhittin Korkmaz, 24 Kasım 2020'de koronavirüs hastalığı nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetti.

1986 yılında Engin Korkmaz ile evlendi. 1987 doğumlu oyuncu oğlu Cem Korkmaz, 2 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üsküdar'daki evinde intihar ederek yaşamına son verdi.

Muhittin Korkmaz 1.50 cm boyunda, 65 kilo ve terazi burcuydu.

34603-001.jpg
Cem Korkmaz ve Muhittin Korkmaz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN