Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, ne bakanı?

Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne, ne bakanı?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevden affını istemesinin ardından yerine Vahit Kirişci atandı. Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yaşamı merak ediliyor. İşte, Vahit Kirişci biyografisi...

Tarım ve Orman Bakanlığında koltuk değişimi yaşandı. Bekir Pakdemirli'nin görevden af talebi kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararında, Tarım ve Orman Bakanlığına, Vahit Kirişci'nin atandığı bildirildi. Yayımlanan atama kararında şu ifadeler yer buldu: "Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır."

VAHİT KİRİŞCİ'NİN HAYATI VE KARİYERİ

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 tarihinde, Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi.

Kirişci'nin babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi olan Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını ise İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. Dönem Adana Milletvekili olan Kirişci, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

İyi derecede İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

VAHİT KİRİŞCİ'NİN TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA ATANMASI

Prof. Dr. Vahit Kirişci, görevi eski Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'den Bakanlık Merkez binada gerçekleştirilen törenle devraldı.

Bakanlıktaki devir teslim töreni, milletvekilleri, bürokratlar ve bakanlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kirişci, buradaki konuşmasında, "Öncelikle Sayın Bakan'ıma ben çok teşekkür ediyorum. Bu görevi bize tevdi etmesinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'ma saygılarımı arz etmek isterim. Bu bir bayrak yarışıdır. Mutlaka bir süre, bir koltukta oturulacaktır. Günü geldiğinde o bayrağı daha yukarılara taşımak adına yeni bir arkadaşımız büyük bir heyecanla bu görevi ifa edecektir. Sayın Bakan'ımıza şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi kendisine dün tevdi ettiğini belirten Kirişci, Erdoğan'a şükranlarını sunarak şunları dile getirdi:

"Tarım ve gıda herhangi bir sektör değil, stratejik ve vazgeçilmez bir sektör. Bu vazgeçilmezliğini ve stratejikliğini unutmamamız lazım. Önemli olan millete, sektöre hizmet. Elimizdeki teknolojik aletler bizi doyurmuyor, bizi doyuran şey bizim tarlada, bağda, bahçede, ahırda, kümeste, ağılda ürettiklerimiz. Biz bunun bilincindeyiz. Son dönemde tarım ürünleri ve gıda konusunda yaşadığımız sıkıntıları en başarılı bir şekilde yöneteceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN