Bekir Pakdemirli'nin istifasının ardından dikkat çeken gelişme

Bekir Pakdemirli'nin istifasının ardından dikkat çeken gelişme

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifasının yankıları sürerken, Ankara Başsavcılığı, FETÖ’nün güncel kamu yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Tarım Bakanlığı'nda operasyon düzenledi. 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin istifasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ankara Başsavcılığı, FETÖ’nün güncel kamu yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Tarım Bakanlığında 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında başmüfettişler ve iç denetçiler ile 1 uzman ve 1 müdür yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Tarım Bakanlığı, MİT Başkanlığı'nın yaptığı tespitler sonrası geçen Aralık ayında üst düzey bir bürokratı görevden almış, Ankara Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

10 KİŞİYE GÖZALTI

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Soruşturma kapsamında Başsavcılık dün operasyon düğmesine basarak 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyeti, 7’si aktif görevde, 1’i açığa alınmış, 1’i ise ihraç edilmiş 9 kişi ile özel sektörde çalışan bir kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin Tarım Bakanlığında baş müfettiş ve müfettiş olarak görev yaptığı, 2 kişinin iç denetçi, bir kişinin uzman, bir kişinin de müdür yardımcısı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gece Resmi Gazete’de yayımlanan sürpriz bir kararla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmış, Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atanmıştı.

TARIMI İHMAL EDENLER ÇOK OLDU

Kirişçi, "Küresel iklim değişikliğinin güncel bir başlık haline geldiği bir dönemde tarımın ne kadar hayati öneme haiz olduğu, vazgeçilmez bir sektör olduğunu hepimiz görmüş olduk. Maalesef çok önceleri 'Ya bu ülke bunları üretmese de olur, bunlar ithal edilebilir ve ithal edildiğinde de bunun mali tutarı şu olur' deyip tarımı ihmal edenler bu ülkede çok oldu" dedi.

BAKANLIK'TAN YALANLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, "Bakanlık bürokratlarına FETÖ operasyonu" haberlerine yalanlama geldi. Yapılan açıklamada “Tarım Bakanlığı bürokratlarına FETÖ gözaltısı/ operasyonu” başlığıyla yapılan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

"Bugün bazı internet sitelerinde “Tarım Bakanlığı bürokratlarına FETÖ gözaltısı/ operasyonu” başlığıyla yapılan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Habere konu olayla ilgili işlem tesis edilen bir bakanlık personeli olup, anılan kişiyle ilgili Bakanlığımız daha önceden idari işlem başlatmış ve kişi açığa alınmıştır.
Gerçek dışı ve olumsuz algı oluşturulmaya ilişkin yapılan bu haberlerle ilgili doğru bilgiyi kamuoyuna saygıyla bildiririz."

whatsapp-image-2022-03-05-at-17-17-29.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN