Yılmaz Yüksel kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı

Yılmaz Yüksel kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı

Türk sanat müziğine unutulmayacak eserler bırakan Yılmaz Yüksel, müzikle ilgili birçok eğitim kurumunda dersler verdi, jüri üyeliği yaptı. Birçok sanatçı yetiştiren usta isim, 8 Ağustos 2021 Pazar günü yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte, Yılmaz Yüksel biyografisi...

Şarkıcı ve yazar Onur Akay, TRT sanatçısı ünlü bestekar Yılmaz Yüksel'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Akay, "Bülent Ersoy'un yorumladığı 'Çekemezler Sevgimizi' isimli unutulmaz hüzzam eserin bestekârı ve TRT İzmir Radyosu'nun şeflerinden Yılmaz Yüksel hocamızı kaybettik. 1937 doğumlu hocamız, 8 Ağustos 2021 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. Birçok önemli bestede imzası olan değerli bestekârımıza Allah'tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı.

YILMAZ YÜKSEL'İN HAYAT HİKAYESİ

5 Nisan 1937 tarihinde Çorum'da dünyaya geldi.

Fahri Kopuz'dan ud çalmayı öğrendi. Daha sonra ud dersleri vermeye başlayan Yılmaz Yüksel, kendisinden ders alan Ahmet Hatipoğlu'nun aracılığıyla İsmail Baha Sürelsan ile tanıştı.

1974 yılında İzmir Radyosu Küçük Korosu'nu yönetti. Daha sonra 'Beraber ve Solo Şarkılar', 'Şarkılar ve Saz Eserleri', 'Kadınlar Topluluğu', 'Birlikte Şarkılar' gibi programları yönetirken ud sanatçılığını da sürdürdü.

1977-1979 yılları arasında İzmir Radyosu Sanat Müziği Müdürlüğü'nü vekaleten yürüttü.

1980 yılında TRT Türk Müziği Danışma Kurulu Üyeliği, 1979-1980 eğitim yılında İzmir Devlet Konservatuarı İleri Yüksek bölümünde Türk Müziği öğretmenliği yaptı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Jürisi'nde bulundu. 2 ay konsevatuvarda ud öğretmenliği yaptıktan sonra özel işleri nedeniyle ayrıldı.

1983 yılı Türkiye İş Bankası Büyük Ödül Jüri Üyeliği, 1988 yılında İstanbul'da toplanan Türk Sanat Müziği Üyeliği yaptı.

Yılmaz Yüksel, 1955 yılında başlayan öğretmenlik yaşamını amatörce aralıksız sürdürdü. Ankara'da Musiki Sevenler Cemiyeti, Yeni Mahalle Halk Evi ve dükkanında verdiği özel derslerle birçok sanatçının yetişmesine yardımcı oldu. 1970 yılında İzmir'e geldikten sonra da amatör çalışmalarına devam etti.

Sırasıyla, İkiçeşmelik Halk Eğitim Merkezi, İzmir İl Halk Kütüphanesi, İzmir Sanatçılar Derneği, İzmir Belediyesi TSM Korosu, Konak Belediyesi TSM Korosu, Salihli Belediye Korosu, Manisa Belediyesi Korosu'nda dersler verdi. Bu çalışmalardan yetişen birçok sanatçı, TRT ve Devlet Koroları sınavlarında başarı göstererek profesyonel sanat hayatına katıldı.

TRT İzmir Radyosu'nun şeflerinden olan Yılmaz Yüksel, Bülent Ersoy'un yorumladığı 'Çekemezler Sevgimizi' adlı eserin bestecisiydi.

8 Ağustos 2021 Pazar günü 84 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN