Zeynep Gül Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

Zeynep Gül Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

AK Parti'de bir dönem Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapan Zeynep Gül Yılmaz, 2018 genel seçimlerinde Mersin'den milletvekili seçildi. İşte, Zeynep Gül Yılmaz'ın hayatı...

Zeynep Gül Yılmaz'ın mesleği hukukçu olarak biliniyor. Üniversite eğitimini hukuk fakültesinde tamamlayan AK Partili siyasetçi, hukukun çeşitli dallarında eğitim aldı. Milletvekilliği döneminde TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı.

ZEYNEP GÜL YILMAZ NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 18 Temmuz 2021 günü Mersin'in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği ortaya çıktı.

Yılmaz, polise önce, "Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor" diye kızıyor ve sonra da, "Şerefsize bak" sözlerini sarf etti.

Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından özür dileyen AK Partili siyasetçi, "Üzgünüm. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum" dedi.

ZEYNEP GÜL YILMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

1976 yılında Mersin'in Mut ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi Mut'ta aldı.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisansını Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk bölümünde tamamladı. Tez konusu olan 'Türk Borçlar Kanunu Çerçevesinde, Önemli Ölçüde Tehlike Arz Eden İşletme İşletenin Sorumluluğu' kitap olarak basıldı.

2021 yılı itibarıyla Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktora eğitimini sürdürüyor.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Arabuluculuk eğitimi, Hacettepe Üniversitesi'nde Kamu İhale Hukuku, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Enerji Hukuku, Başkent Üniversitesi'nde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ile Uygulamalı Aktüerya Hukuku Bilirkişilik, Rekabet Kurumu'nda ise Rekabet Hukuku eğitimleri aldı.

AK Parti'de Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Mersin milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Katip Üyeliği yaptı.

av-zeynepgul-226177762-843805163231248-3083647998481406387-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1976 doğumlu olan Zeynep Gül Yılmaz, 2021 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Zeynep Gül Yılmaz evli ve iki çocuk annesidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @av.zeynepgul, Twitter'da @avzeynepgul kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN