Zeynep Tuğçe Bayat kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, ikizi kim?

Zeynep Tuğçe Bayat kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, ikizi kim?

Zeynep Tuğçe Bayat, yayın hayatına 15 Şubat 2022 tarihinde, Show TV ekranlarında başlayan 'Baba' isimli dizide canlandırdığı 'Şahika' karakteri ile dikkat çekiyor. Bayat'ın başarıyla üstlendiği rolü; dizileri, filmleri, sosyal ve aile yaşamı hakkında da merak uyandırdı. İşte, Zeynep Tuğçe Bayat biyografisi...

Zeynep Tuğçe Bayat, ilk üniversite eğitimini hukuk alanında tamamlasa da mutluluğu oyunculuk mesleğinde buldu. Kendisi gibi oyuncu olan Cansel Elçin ile evli olan Bayat, bir gazeteye verdiği röportajda feminizm temalı filmler izlemekten keyif aldıklarını belirterek, şöyle söylüyor: "Bazı şeyler başıma gelmese de etrafımda görüyorum. Tüm kadınlar haksızlığa uğramış gibi hissediyorum. Erkeklerin çoğu farkında değil; bunu ancak bir kadın olduklarında hissedebilirler. Bu noktada bir çıkmaza giriyoruz. Bu yüzden en ufak şeyde bile anlatmaya çalışıyorum. 'Kadınların okuduğu kitapları erkekler de okumalı' diye düşünüyorum, Cansel'e ihtiyacı olmasa bile okutuyorum."

ZEYNEP TUĞÇE BAYAT'IN HAYATI VE KARİYERİ

Zeynep Tuğçe Bayat, 8 Şubat 1990 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi.

Bayat, üniversite yıllarına kadar süren eğitim hayatını Mersin'de tamamladı.

Tiyatroya duyduğu ilgi, henüz lise sıralarındayken başladı.

Başarılı bir öğrenci olan Tuğçe Bayat, lise son sınıftayken, bir dizide iki bölüm oyunculuk yaptı. Başarılı bir oyunculuk performansı gösterdiği için dizide kalması istenen Bayat, ailesi bu duruma izin vermediği için diziye devam edemedi.

Zeynep Tuğçe Bayat, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Yetenekli oyuncu, üniversiteden sonra 4 ay avukatlık stajı yaptı.

Avukat olamayacağını karar verip konservatuara giren Zeynep Tuğçe Bayat, İspanya'ya gidip eğitimler aldı.

Türkiye'ye döndüğünde de operatör şirketi Turkcell'in reklam yüzü oldu.

Eğitimine, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü'nde devam etti.

Üniversite döneminde de özel tiyatrolarda reji asistanlığı ve oyunculuk yapan Bayat, birçok dizi ve sinema filminde yer aldı.

FOX TV ekranlarında yayınlanan 'Arka Sıradakiler' dizisinde 2009 yılında rol alarak ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirdi.

2011 senesinde ATV'de yayınlanan 'Gönülçelen' adlı dizide 'Nevra' karakterini, aynı yıl TNT'de yayınlanan 'Yıldız Masalı' dizisinde 'Pelin' karakterini, 2014 senesinde 'Ah Neriman' dizisinde 'Yeşim' karakterini ve 2015 senesinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan 'Çilek Kokusu' dizisinde 'Gonca' karakterini canlandırdı.

Zeynep Tuğçe Bayat, 2016 yılında 'Seviyor Sevmiyor' dizisi ile adından söz ettirmeye devam etti.

2017 yılında da 'Şansımı Seveyim'de 'Yaprak' karakterine hayat verdi. Başarılı oyuncu 2019 yılında 'Zalim İstanbul' dizisinde 'Ceren' rolüne ve 2019 yılında 'Afili Aşk' dizisinde 'Ayça' karakterine hayat verdi.

1.jpg

ZEYNEP TUĞÇE BAYAT'IN ÖZEL YAŞAMI

1990 tarihinde doğan Zeynep Bayat, 2022 yılı itibarıyla 32 yaşında ve kova burcu.

Ünlü oyuncunun Tutku Bayat Yılgür adında ikiz kardeşi var. Tutku Bayat, endüstri ürünleri tasarımcısı ve Milano'da aynı alanda yüksek lisans yaptı. Şimdilerde hayatına İstanbul'da, tasarımcı olarak devam ediyor.

Oyuncu Cansel Elçin ile 23 Ağustos 2020 tarihinde evlenen Zeynep Tuğçe Bayat, İstanbul'da yaşamaktadır.

Sosyal Paylaşım sitesi Twitter'da @ztugceb kullanıcı adıyla yer alan Bayat, Instagram'da ise @zeyneptugcebayat olarak bulunuyor.

Üç dil bilen oyuncunun Zeynep Tugce Bayat adında bir YouTube kanalı var.

2.jpg
Zeynep Tuğçe Bayat ile eşi Cansel Elçin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN