Doğu ekspresi bileti nereden, nasıl alınır? Doğu ekspresi güzergahları nelerdir? Doğu ekspresi bilet fiyatları 2022

Doğu ekspresi bileti nereden, nasıl alınır? Doğu ekspresi güzergahları nelerdir? Doğu ekspresi bilet fiyatları 2022

Son yıllarda popüler hale gelen Doğu Ekspresi turları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi bileti nereden alınır? soruları akıllarda yer ediniyor. İşte Doğu Ekspresi hakkında merak edilen tüm detaylar…

24 saat boyunca turu yapmak isteyen vatandaşlar Doğu Ekspresi turlarına yöneliyor. 1933 kilometre boyunca eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyen kişiler Doğu Ekspresi turu yapmaktadır. Kültürel turlar arasında yer alan Doğu Ekspresi turları Türkiye'nin eşsiz manzaralarına tanıklık etmenizi sağlayacak. Birçok farklı firma tarafından yapılan etkinlikler kapsamında Doğu Ekspresi turu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra TCDD kapsamında yapılan Doğu Ekspresi bileti alarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Her bütçeye uygun Doğu Ekspresi turu yer almaktadır. İşte Doğu Ekspresi hakkında merak edilen tüm detaylar…

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEREDEN NASIL SATIN ALINIR?

Hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgisini çeken Doğu Ekspresi turları son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Oldukça kapsamlı olan Doğu Ekspresi turları için biletlerin nereden alınacağını merak ediliyor. TCDD tarafından sağlanan hizmete TCDD bileti satılan her yerden ulaşabilirsiniz. TCDD internet sitesi üzerinden bilet alabileceğiniz gibi gişelerden de bile kalabilirsiniz. İnternet üzerinden alınan bilet için iniş ve biniş yerlerin seçerek Doğu Ekspresi turunun tadını çıkarabilirsiniz.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI NEDİR?

Eskiden Doğu Ekspresi turları İstanbul Haydarpaşa Garı’ndan başlamaktaydı. Günümüzde hızlı tren çalışmaları nedeniyle rotada değişiklik yapıldı. Doğu Ekspresi turlarına katılmak isteyen kişiler Ankara'dan bilet alabilir.

Doğu Ekspresi turları Ankara saat 17,58 itibari ile başlamaktadır. Ankara'dan başlayan tur için son durak Kars'tır. Doğu Ekspresi turları için kalkış saatleri sabittir. Kars'tan başlayan turlarda tren kalkış saati 08.10 olarak görülmektedir. Ankara'dan başlayan yolculuk Kars'a kadar uzanırken Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum gibi duraklardan geçilir.

Doğu ekspresi

BİLET FİYATLARI / ÜCRETLERİ NE KADARDIR?

Doğu Ekspresi turları için vagon tipine göre fiyat belirlenir. Doğu Ekspresi kapsamında biletler fiyatları 650 TL olarak görülmektedir. Ancak kişilerin gideceği yere ve ineceği durağa göre bilet fiyatları değişiklik göstermektedir. TCDD ile yolculuk yapacak olan kişiler hayvanları ile birlikte yolculuk gerçekleştirebilir. Doğu Ekspresi turları kapsamında 4 çeşit vagon bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Pulman vagon: Bu vagonda tekli ve ikili koltuklar yer almaktadır.

Örtülü kuşetli vagon: Bu vagon tipinde 4 kişilik odalar yer almaktadır. Vagon içerisinde yer alan koltuklar ranza olabilmektedir. Gezi sırasında görevliler tarafından nevresim takımı da verilir.

Yataklı vagon: Bu vagon tipinde yataklı odalar yer almaktadır. Oda içerisinde buzdolabından, lavaboya kadar her türlü ayrıntı yer alır.

Yemekli vagon: Bu vagonun içerisinde restoran yer almaktadır. Yemek yemek isteyen vatandaşlar burayı tercih edebilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN