Eren isminin anlamı ne? Eren Kuran'da geçiyor mu, Türkçe mi?

Eren isminin anlamı ne? Eren Kuran'da geçiyor mu, Türkçe mi?

Ermiş kişi anlamını taşıyan Eren ismini, bebeği için araştıranların sayısı arttı. Özellikle Şehit Eren Bülbül'ün ardından, çocuklarına 'Eren' ismini vermek isteyenler, bu ismin manasını merak ediyor. İşte, Eren isminin anlamı...

Eren ismi, Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'olağanüstü sezgilere sahip, neticesinde gerçeklerin görebilen kimse' anlamını karşılayan sözcük olarak yer alıyor. Bunun yanında, 'vasıl olan, ermiş kişi, cesur ve yiğit kişi' anlamlarına da geliyor.

EREN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Eren ismi Türkçe kökene sahip bir isim. Dolayısıyla, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de yer almıyor.

EREN İSMİ DİNEN CAİZ Mİ?

Bebeklere 'Eren' ismini vermekte dinen herhangi bir sakınca bulunmuyor. Dolayısıyla Eren ismi, dinen caiz isimler arasında.

EREN İSMİ HAKKINDA BİLGİLER

Eren isminin kökeni: Türkçe

Eren isminin cinsiyeti: Kız/Erkek

Eren isminin renk sembolü: Pembe/Mavi

Eren isimli kişi sayısı: 95096

Eren isminin harf sayısı: 4

Eren isminin yaygınlık oranı: Türkiye'de en yaygın 211. isim

EREN İSMİNİ TAŞIYANLARIN ÖZELLİKLERİ

Eren ismindekiler, yaşam tarzında rutinliği sevmeyen, neşeli kişilerdir. Enerjik aktivitelere yatkın ve heyecanlı bir kişiliğe sahipler. Özgürlüğü severler, kişisel sınırlarının ihlal edilmesine tepki gösterirler. Özgürlük alanlarının sınırlarını fazlasıyla korumaya meyilliler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN