Pluviofil ne demek, kime denir? İşte pluviofil anlamı

Pluviofil ne demek, kime denir? İşte pluviofil anlamı

Yağmurun yağmasından zevk alan, yağmurlu havalarda huzur ve neşe dolan insanlara 'pluviofil' deniyor. Pluviofil olmak için güneşli ve aydınlık havaları sevmiyor olmak, açık havalarda mutsuz olmak; sadece kapalı, kasvetli ve gri havalarda mutlu olmak gerekiyor. İşte, pluviofil belirtileri...

Pluviofiller psikolojik olarak gri gökyüzünü gördüklerinde çocuklar gibi mutlu olurlar. Hatta yağmur yağıyorsa o gri bulutlardan, yağmur altında çocuklar gibi zıplayabilirler. Yağan yağmur damlalarını yere düşerken izlemek onlar için adeta bir film gibidir.

PLUVİOFİL NEDİR?

Yağmurun yağmasından hoşlanan, yağmurlu havalarda mutlu olan ve yağmur yağdığında huzur bulan kişiye 'pluviofil' denir.

Pluviofil olarak nitelendirilen kişiler, yağmur yağdığında huzur bulduklarını ifade etmektedir. Aynı zamanda kapalı havalardan da huzur bulan pluviofiller, kış aylarında daha çok mutlu olmaktadır.

PLUVİOFİL NE DEMEK?

Pluviofil (pluviophile) kelimesi, iki Latince kelimenin birleşiminden ortaya çıkmıştır. Yağmur anlamına gelen 'pluvia' ve bir şeyin sevgisini tanımlamak için kullanılan 'phile' birleşerek 'pluviophile' (pluviofil) kavramını ortaya çıkarmıştır.

Genellikle yağmur yağdığı zamanlarda neşe ve huzur bulan kişileri tanımlayan pluviofil, pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı durumu nitelemektedir. Genellikle kışın kapalı havalarda mutlu olan pluviofil kişiler, yaz aylarında ise düşük enerjiye sahip olabiliyor.

PLUVİOFİL NASIL ANLAŞILIR, BELİRTİLERİ NELER?

* O gün hiç olmadıkları kadar güler yüzlü ve içlerinde bitmeyen bir enerji var ise

* Ağızlarından pozitif cümleler çıkıyorsa

* Dışarı çıkmak için sabırsızlar ise ve bunu açıkça dile getiriyorsa (Yağmur yağıyor ben dışarı çıkıyorum) gibi cümleler kuruyorlarsa

* Zorluklara her zaman göğüs gerebilen insanlardır. Her zaman zorlukların üstünden geleceklerine inanır ve çabalarlar

* Ve şu bir gerçek ki dünyanın en samimi insanlarıdır

* Soğuk ülkelere karşı bir sevgisi var ise o kişi pluviofildir.

PLUVİOFİL HASTALIK MIDIR?

Pluviofil net olarak hastalık olarak açıklanmamaktadır. Bu konuda araştırmalar devam etmektedir.

Pluviofil insanlar kasvetli havalarda ve yağmur yağdığında çok mutlu olabilirler aynı zamandada onların değerlendirme ve değişim vaktidir. Onlar bütün zorlukların ve hüzünlü günlerin gri gökyüzü altında çözeceklerine inanır. Çünkü insan mutlu olduğunda huzuru bulduğunda kesin kararlar verir geleceği için o günlerde geçmişin hatalarını veya ona karşı yapılan hataları değerlendirip her şey için bir hükme varırlar. Hayal güçleri normal insanlara göre fazla gelişmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN