Kuvars taşı nedir, nerelerde kullanılır, ne işe yarar? İşte faydaları

Kuvars taşı nedir, nerelerde kullanılır, ne işe yarar? İşte faydaları

Neredeyse tamamen kum tanelerinden oluşan yapraklanmamış bir metamorfik kaya olan kuvars, mineral bakımından zengin bir kumtaşı, metamorfizmanın ısısı, basıncı ve kimyasal aktivitesiyle değiştirildiğinde oluşur. İşte, kuvars hakkında bilgiler...

Doğadaki en sert minerallerden biri olan kuvars, başta yüzük ve kolye olmak üzere tüm takı çeşitlerinde kullanılır. Hem mekanik, hem de kimyasal aşınmaya dayanıklıdır. Dünya genelinde en çok Brezilya ve Madagaskar'da çıkartılan kuvars taşı, Türkiye'de ise en çok Giresun'da bulunuyor.

kristal-kuvars-tasi-295-grm-kuvars-kristali-035-ham-kuvars-tasi-1678-2.jpg

KUVARS NEDİR?

Kuvars taşı, dünyada en sık bulunan ve kullanım ağı en geniş olan doğal taşlardan biridir. Genelde beyaz renklidir. Bununla birlikte pembe ve mor renkli olan taşlara da sık rastlanır. Füme ve duman renkli taşlar ise nadir olduğu için çok daha pahalıdır. Aynı zamanda bir taş grubunun adıdır. Kuvars taş grubunun içerisinde ametist ve sitrin gibi yaygın bulunan taşlar da yer alır. Bunun dışında dağ kristali ve sütlü kuvars gibi çeşitleri mevcuttur.

KUVARS TAŞI NASIL OLUŞUR?

Büyük çoğunluğu volkanik kayaçlarda ve çevresinde oluşur. Yapısını oluşturan iki element oksijen ve silikondur. Yaygın olarak çıkarıldığı ülkelerin başında Brezilya geliyor. Ayrıca Giresun başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde yatakları bulunmaktadır. Rezervlerinin bulunduğu diğer ülkeler arasında Amerika, Çin ve Hindistan'dır.

quartzite-mine-in-kakwa-park.jpg

KUVARS TAŞININ ÖZELLİKLERİ

Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde en popüler taş gruplarından biridir. Uzun süreli konumlarda bekletilmesi ve temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde negatif enerjileri kendisine çeken taş yakınındaki insanların da aynı etkilere maruz kalabilir. Enerjisi tükenen taşlar atılmak yerine bir gece toprağın altında bırakılarak rahatlıkla temizlenebilir.

24 saat toprağın altında bekletilen kuvars taşları daha sonrasında aynı enerji yoğunluğuyla kullanılabiliyor. Takı, mücevher ve alternatif tıp dışında seramik yapımında da kullanılır. Çeşitli temizlik ürünlerinde ve diş macunlarında da eser miktarda kuvars taşı bulunuyor. Hem manyetik hem de metafizik etkileri olduğuna inanılan bu özel taşın kullanımı ilk çağlara kadar uzanıyor. Altıgen prizma şeklindedir.

KUVARS TAŞININ ANLAMI

Kuvars taşının anlamı güç ve özgürlüktür. Yüz yıllar boyunca dünyanın birçok yerinde 'Kuvvet Taşı' adıyla anılmış ve insanlara hem fiziki hem de manevi olarak güç verdiğine inanılmıştır. Kristal bir yapıya sahip olduğu için 'kuvars' adını almıştır.

quartzite-2-jpg.jpg

KUVARS TAŞININ FAYDALARI

Çeşitlerine göre insan sağlığına faydaları çeşitlilik göstermektedir. Aynı zamanda insanların manevi dünyalarına etki eder ve belli başlı psikolojik sorunların daha kolay atlatılmasını sağlar. Odaklanma güçlüğü çekenlerin bu yöndeki şikayetlerinin azalmasını sağlar. Enerjisi en yüksek taşlardan biridir. Tene doğrudan temas edilerek kullanıldığında kötü niyetli insanlardan uzak tutar. Kişilerin çok daha güçlü ve zinde hissetmesini sağlayan bu özel taşlar bireylerin duygusal açıdan daha dengeli olmasını sağlar. Kişileri öfke ve kıskançlık gibi duygulardan arındırır. Sürekli baş ağrısı şikayeti olan kişiler yanlarında kuvars taşı sayesinde ağrılarından kurtulabilir. Sindirim sistemini rahatlatır ve midede biriken kötü gazların atılma sürecini hızlandırır. Radyasyon yayılımını önlemesi sebebiyle hayatın her alanında kullanılmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN