Sorumluluk sınavı nedir, neden yapılır? Sorumluluk sınavı geçme puanı kaçtır? Sorumluluk sınavı not ortalaması

Sorumluluk sınavı nedir, neden yapılır? Sorumluluk sınavı geçme puanı kaçtır? Sorumluluk sınavı not ortalaması

Okullarda pek çok farklı sınav yapılmaktadır. Bu sınavlarda bir tanesi de sorumluluk sınavıdır. Peki, Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı kaç puanla geçilir? sorularının yanıtı aranıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Sorumluluk sınavları lise öğrencileri için ders yılında ikinci dönemin başında ve ikinci dönemin sonunda olmak üzere iki kere yapılmaktadır. Sadece lise öğrencileri için yapılan sorumluluk sınavı öğrencilerin başarısız oldukları dersten geçebilmeleri için yapılmaktadır. Öğrenciler dönem içerisinde başarısız oldukları dersin ortalamasını yükseltmek için ya da alt sınıftan aldıkları dersi tamamlamak için sorumluluk sınavına katılır. Peki, Sorumluluk sınavı nedir? Sorumluluk sınavı kaç puanla geçilir? sorularının yanıtı aranıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

SORUMLULUK SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Sorumluluk sınavına kimlerin girebileceği merak ediliyor. Sorumluluk sınavına katılacak olan kişiler şu şekildedir:

Lise öğrenimine devam eden kişiler,

Alt sınıftaki dersinden ya da derslerinden sorumlu olarak geçen kişiler,,

İlk dönem dersinden not yükseltmek isteyen her öğrenci sorumluluk sınavına katılabilmektedir.

Sorumluluk sınavları ilgili eğitim kurumunun internet sitesi üzerinden ilan edilirken okul müdürlükleri üzerinden de detaylı bilgi alabilirsiniz.

SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILIR?

Sorumluluk ya da not yükseltme sınavları okul tarafından belirlenen tarihler içerisinde yapılmaktadır. Okul müdürlükleri tarafından belirlenen tarihler genellikle ikinci dönemin ilk ya da ikinci haftasına denk gelir. İkinci sorumluluk sınavı ise ikinci yarıyılda dönem bitmeden son hafta ya da bittikten sonraki hafta yapılır.Sorumluluk sınavları okul müdürlükleri tarafından ilan edilir. Bu tarihler hakkında bilgi almak isteyen kişilerin kurumun internet sitesini takip etmesi gerekmektedir.

Sorumluluk Sınavı

SORUMLULUK SINAVINDAN KAÇ PUANLA GEÇİLİR?

Sorumluluk sınavı kapsamında öğrencinin dersten geçer not alması gerekir. Geçerli olarak sayılan not kurum tarafından belirlenen puan doğrultusunda açıklanır. Öğrenciler belirlenen geçer notu alamazdan dersten sorumlu sayılmaya devam eder. Öğrencilerin sorumlu dersinin olması durumda mezun olmaları da mümkün değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan okullarda öğrencinin dönemi tamamlayabilmesi için Türkçe ders ortalamasının en az 65, diğer derslerin ise en az 45 olması gerekir.

SORUMLULUK SINAVINA GİRMEZSEM NE OLUR?

Sorumluluk sınavları öğrencilerin başarısız olduğu dersler için yapılmaktadır. Başarısız dersi olmasına rağmen sorumluluk sınavına katılmayan öğrenciler bu dersten kalmış sayılır. Öğrenciler mezun durumunda olsa bile sorumlu bulundukları dersi vermediği sürece mezun olamaz. Hastalık gibi geçerli bir nedeni olan öğrenciler daha sonra sorumluluk sınavına katılabilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN