Antalya'da çakan şimşekler orman yangınına sebep oldu: 2 hektarlık alan zarar gördü

Antalya'da çakan şimşekler orman yangını çıkardı. 2 hektarlık alan, çıkan yangından dolayı zarar görürken orman yangınına ise havadan ve karadan müdahale edildi. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde çakan şimşekler orman yangınına sebep oldu.

Korkuteli ilçesinde dün gece saatlerinde kötü hava şartları etkisini gösterdi. Bu esnada çakan şimşekler ise Korucak mevkiinde 6 ağaca isabet etti ve orman yangınına sebep oldu. Ağaca düşen yıldırımlar orman yangını çıkartırken yangın ise 2 uçak ve 3 helikopterin havadan müdahalesi ile kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı.

"2 HEKTARLIK ORMAN ZARAR GÖRDÜ"

Yangında 2 hektarlık ormanı zarar gördüğü öğrenilirken olayla ilgili son durumu anlatan Korkuteli Orman İşletme Müdürü Ahmet Keser, “Gece yağan yağmur ve çakan şimşekler sonucu 6 ağaç şimşekten etkilenerek yangın meydana geldi. Sabah saatlerinde bölgeden dumanların yükselmesiyle anında müdahale ettik. Ekiplerimizin hızlı müdahaleleri ile büyümeden az zayiatla söndürüldü. 2 uçak ve 3 helikopter havadan su atarak, yangın söndürme ekipleri yerden müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yangında 2 hektarlık ormanı zarar gördü” dedi.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.