Ataşehir'deki 'koli bantlı' dehşetin aslı ortaya çıktı

Ataşehir'de evinde çıkan yangında koli bandı ile elleri ve kolları bağlanmış şekilde bulunan Alev Ş.'nin eski sevgilisine iftira attığı ortaya çıktı. Eski erkek arkadaşına attığı suçlamaların asılsız olduğu ve yangını kendisinin çıkardığı öğrenilen Alev Ş. hakkında 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ataşehir'de geçtiğimiz yılın Ocak ayında gerçekleşen, 15 katlı binanın 14'üncü katında çıkan yangının aslı ortaya çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınan yangında, Alev Ş. elleri, kolları ve ağzı koli bandı ile bağlanmış bir şekilde yanan evin içerisinde bulunmuştu. Alev Ş., yangının eski sevgilisi tarafından çıkarıldığını ve yangını çıkarmadan önce kendisinin elleri, ayakları ve ağzını koli bandıyla bağladıktan sonra evi ateşe verip olay yerinden ayrıldığını iddia etmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından ise bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

"SORUŞTURMA ALEV Ş.'NİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE AÇILDI"

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin Alev Ş.'nin şikayeti ile başladığı, olay tarihindeki ifadesinin de bulunduğu belirtildi. Alev Ş. olay gününde erkek arkadaşı Emre Y.'nin evine bir miktar alkollü bir şekilde geldiğini daha sonrasında da tartışmalarının alevlenerek kavgaya dönüştüğünü dile getirdi.

Daha sonrasını hatırlamadığını da belirten Alev Ş., "Gözümü açtığımda apartman boşluğunda olduğundaydım, evimden dumanlar çıkıyordu, Emre Y.’nin benim ellerimi, kollarımı ve ağzımı bantlayarak evimi ateşe verdiği anı şu an hatırlamıyorum. Şu an hafızam gidip geliyor. İyileştikten sonra ek ifade verebilirim. Emre Y.'den şikayetçiyim" dedi.

“BİRKAÇ AY ÖNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRİP KENDİ BİLEKLERİNİ KESMİŞTİ"

Şüpheli olarak soruşturulan Emre Y., suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, Alev Ş.’nin birkaç ay önce sinir krizi geçirip bileğini kestiğini iddia etti. Alev Ş.’nin psikolojik sorunları olduğunu düşündüğünü belirten Emre Y., "Ben olay günü saat 17.00 sıralarında Alev’in ikametinden ayrıldım. Ellerini kollarını bağlamadım. Evi ateşe vermedim" dedi.

"ELLERİ VE AYAKLARI RAHATLIKLA ÇÖZÜLEBİLİRDİ, BİLİNCİ DE TAM KAPALI DEĞİLDİ"

İddianamede olay yerinde görevli olan itfaiye personeli İ.G. ve F.D.’nin, tanık olarak ifadeleri yer aldı. İ.G. ifadesinde, Alev Ş.’nin elindeki ve ayağındaki bantların rahatlıkla çözülebilecek bir şekilde bağlandığını ve bilincinin tam kapalı olmadığını söyledi.

"10 YILLIK İTFAİYECİ: BU YANGIN BİZ GELMEDEN MAKSİMUM 5 DAKİKA ÖNCE ÇIKMIŞTIR"

Yangının neden çıktığını anlayamadıklarını belirten İ.G., "Ben 10 yıllık itfaiye memuruyum, düzenli eğitim alıyoruz. Bu yangının biz gelmeden maksimum 5 dakika önce çıktığını söyleyebilirim" dedi. A.Ç. ise ifadesinde, ”Olaya ilk müdahale eden ekipte bulunmuyordum ancak içerde bulunan bayan içerden çıkarken ellerindeki, ayaklarındaki ve boynundaki bantların çok rahat bir şekilde çıkartıldığını gördük. Sıkı sıkıya kesinlikle bağlı değillerdi” şeklinde konuştu.

"AYNAYA YANGIN ÇIKARSA NASIL KAÇARIZ YAZMIŞ"

Apartman sakini olan N.Ö.'nün ifadesine göre Alev Ş., yangın çıkmadan 4 gün önce binanın girişinde bulunan aynaya "Yangın çıksa biz nereden kaçacağız" şeklinde bir yazı astığını gördüğünü belirtti.

"EMRE Y. EVİ 3 SAAT ÖNCE TERK ETMİŞTİ"

Güvenlik kamerası görüntülerine göre şüpheli Emre Y.'nin yangın çıkmadan 3 saat önce binadan ayrıldığı tespit edildi. Yangının 19.21'de çıktığı ve yangına müdahalenin ihbardan yaklaşık 8 dakika sonra yapıldığı iddianamede hatırlatıldı.

"SUÇLAMALAR DÜŞÜRÜLDÜ"

Alev Ş.'nin ellerinin ve ayaklarının çok gevşek bir şekilde, herhangi bir insanı zapt etmesi mümkün olmayacak şekilde bağlandığı yer alan iddianamede, Alev Ş.'nin yaklaşık 3 saat boyunca evinde yalnız kaldığının da altı çizildi. Alev Ş.'nin iddialarının asılsız olduğu ve gerçekleşmiş olmasının mümkün olmadığının belirtildiği iddianamede, Alev Ş.'nin yangını kendisinin çıkardığı ve bu suçu uydurduğu değerlendirmesi yapıldı. Emre Y. hakkındaki 'Yangın çıkartarak kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarının da düşürüldüğü belirtildi.

"YANGINDAN SONRA PSİKOLOJİK TEDAVİ ALTINA ALINDI"

Alev Ş.'nin 'Yangın çıkararak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Suç uydurma' suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Yangın sonrasında Alev Ş.'nin cinayet işleme düşüncesi anlamına da gelen 'homisid' davranışları nedeniyle de Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

"KENDİ ONAYI ALINMADAN HASTANEYE YATIRILDI"

Psikiyatrik rahatsızlığı nedeniyle kendisi ve toplum için tehlike oluşturduğu ve başka şekilde korunamayacağı değerlendirmesinin yapılmasıyla kendi rızası olmadan hastaneye yatırıldığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.