Kaluç'tan Beşiktaş'taki sakatlıklara tepki: Bu Beşiktaş yönetiminin ayıbı

Şenol Kaluç, Gökhan Aktürk ve Oğlucan Çoksayar'ın sunduğu Basın Tribünü'nde Beşiktaş'ta yaşanan oyuncu sakatlıkları ve Türkiye'deki hakem sorunu değerlendirdi. Kaluç, Cüneyt Çakır'ın Milan-Atletico Madrid maçına hakem olarak atanmasına değinerek, "Cüneyt Çakır'ın Türkiye liginde nasıl eylemcilikle maç oynattığını hiç görmüyorlar mı?" diyerek tepki gösterdi.

Beşiktaş'ta Dortmunt, Adana Demirspor ve Altay maçlarının ardından üst üste yaşanan sakatlıklar sebebiyle kadrodaki oyuncu sayısı azaldı. Peki Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların sebebi ne? Basın Tribünü'nde Beşiktaş'taki sakatlıkların stat ve zemin kaynaklı olduğu ifade edildi. Aktürk, stat ve zemin sorununun tüm takımlarda olduğunu belirtirken, Kaluç ise Beşiktaş'ın yaşadığı sakatlıkları Beşiktaş yönetiminin ayıbı olarak değerlendirdi.

"BEŞİKTAŞ STADINI BİR SÜRE DEĞİŞTİRMELİ"

Kaluç, Beşiktaş'ta yaşanılan sakatlıkların normal olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu Beşiktaş yönetiminin bir ayıbı. Hangi stat olursa olsun böyle bir sorun var. Bu işi bir türlü beceremediğimiz ortada. Sahaların baştan aşağı düzeltmesi gerek. Beşiktaş ise stadını bir süre değiştirmeli"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2 Haziran'da bu konu hakkında çalışma yapacağını belirten Aktürk, hiçbir şeyin yapılmadığını vurguladı. Aktürk, "Tüm takımların stat ve zemin sorunu var. Türk futbolu olarak ileriye dönük hiçbir adım atamadık. Bu sakatlıklar neden oluyor?" dedi.

"UEFA KADAR ÇÖPLÜK BİR YAPI YOK"

Cüneyt Çakır'ın Milan-Atletico Madrid maçına hakem olarak atanmasından sonra çok sayıda tepki geldi. Kaluç ise UEFA'yı eleştirerek şunları söyledi:

"UEFA'nın ne kadar çöplük ve ahlaksız bir yapı olduğunu biliyoruz. Nedense Türkiye'nin en küçük ama Avrupa'nın en büyük hakemi Cüneyt Çakır, Milan-Atletico Madrid maçına hakem olarak atandı. Acaba UEFA gözlemcileri Türkiye maçlarını hiç izlemiyor mu? Cüneyt Çakır'ın Türkiye liginde nasıl eylemcilikle maç oynattıklarını hiç görmüyorlar mı? Maalesef Türk hakemlerinin böyle bir durumu var. VAR'daki arkadaşların gözlerini kapatmalarını gerektirmiyor."

"FUTBOLCULAR SAHADA HAKEMSİZ DAHA ADİL OYNAR"

Özellikle Türkiye'de hakem sorunu olduğunu vurgulayan Kaluç, "Şampiyonluk değiştiren çok sayıda hakem sorunumuz var. Biz sıradan futbolcu bile yetiştiremiyoruz artık. En büyük problemlerimizden biri bu. Türk hakemler artık çukur da değil dibin dibini vurmuştur. Sahada hakemsiz oynasak futbolcular daha adil oynar" diye konuştu.

Aktürk ise hakemlerden çok oyunculardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Biz kötü görüyoruz ama demek ki Cüneyt Çakır'ın Avrupa maçları kontrol ediliyor. Belki buna göre maç verdiler" ifadelerini kullandı.

"İRADE DEVLETE DE YOK SPORDA DA"

Kulüp yöneticilerini eleştiren Kaluç, "Başkanlıkları devam ederken borçları düşük ama seçime gittiğinde bir anda borçlar üçe beşe katlanıyor. Bu Türkiye'de bir türlü çıkmayan spor yasasından kaynaklı. Bunu kıracak bir irade lazım. Bu da ne devlette ne de sporda var" diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN