Bülent Tuncay: Fenerbahçe yol kazası geçirdi

Bülent Tuncay, Şenol Kaluç ve Gökhan Aktürk'ün sunduğu Basın Tribünü'nde Türkiye'nin UEFA sıralaması, Beşiktaş'ın hakem sorunu ve Lig maçları değerlendirildi.

Avrupa kupalarında boy gösteren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın haftayı galibiyetsiz kapatması ülke puanı tablosuna olumsuz yansıdı. Türkiye, UEFA sıralamasında 19. sıraya geriledi. Bunun çok ağır bir sonuç olduğunu ifade eden Tuncay," UEFA ülke sıralamasında 19. sıraya düştük. 5 takımdan 4 takıma düşeceğiz. Avrupa'ya çıkışımız azalacak. UEFA kupasına takım gönderemeyeceğiz. Türk futbolu alarm veriyor" dedi.

"FENERBAHÇE YOL KAZASI GEÇİRDİ"

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynadığı maçları değerlendiren Tuncay, Fenerbahçe için 'yol kazası' ifadesini kullandı. Tuncay, " 3'lü savunma günümüz futbolunda çok mümkün değil. Pereira bu noktaya getirdi. Fenerbahçe'nin yan pasa dönmesi Pereira'dan kaynaklı. Sarı-Lacivertliler yan topa oynamanın faturasını ödediler. Takım olarak değişik bir zamandan geçiyorlar" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ BAŞKA BİR HİKAYE YAZABİLİR"

Beşiktaş için bundan sonra başka bir hikaye yazabilir diyen Tuncay, "Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın tecrübesizliğine kurban gitti. Beşiktaş'ın tecrübesi var Sergen Yalçın'ın yok" dedi.

Fatih Terim'in ilk defa yıldızların ağırlıklı olmadığı bir kadroyla oynadığını ifade eden Tuncay şunları kaydetti:

"Terim düşük bütçeli ve genç ağırlıklı bir kadroyla beraber. Galatasaray artık koşan bir takıma dönüştü. Fatih Terim, Avrupa'daki futbolu keşfetti ve bunu uygulamaya başladı."

"SEZONA HİÇBİR ZAMAN HAZIR GİREMİYORUZ"

Kaluç ise takımlarımızın UEFA sıralamasında 19. sıraya gerilemesini 'büyük bir tehlike' diye nitelendirdi. Kaluç," Takımlarımızın her sene sorunu belli. Sezona hiçbir zaman hazır girmemek. Transferlerimiz lig başladıktan sonra bitiyor. Biz transfer süresini uzatıyoruz" dedi.

Galatasaray'ın tamamen kabuk değiştirdiğini ifade eden Kaluç şunları söyledi:

"Fatih Terim, hayatında yapmadığı bir şeyi yapıyor. Yıldızların olmadığı bir takımla oynamaya çalışıyor. Yıldızların olduğu bir takımlar, yıldızların olmadığı bir takımın oynadığı oyun arasında büyük bir fark var."

"TÜRKİYE'DE VAR SİSTEMİ KÖTÜ UYGULANIYOR"

Beşiktaş'ın hakem sorununa değinen Kaluç, "VAR sistemi Türkiye'de çok kötü uygulanıyor. Hakemler bütün yükü VAR'a yıkarak maç oynatıyorlar. VAR'ın karışması gereken ama karışmadığı ciddi bir sürü pozisyon var" dedi.

Aktürk ise sadece hakemlerin suçlanmasının doğru olmadığını belirterek, futbolcu ve başkanları kimsenin eleştirmediğini ifade etti. Aktürk," Futbolcu ve başkanları kimsenin gördüğü yok" diye ifade etti.

"KADRO SEÇİMİ KUNTZ'A AİT DEĞİL"

Stefan Kuntz Teknik Direktörlüğü'nde 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Norveç ve Letonya ile karşılaşacak A Milli Takım, hazırlıklarına başlıyor. Kuntz'un kadro seçimi hakkında değerlendirme yapan Tuncay, "Kadronun direk Kuntz ve ekibinin kadrosu olduğunu düşünmüyorum. Bu kadro daha çok Hamit Altıntop imzası taşıyor. Kaleci tercihleri eleştirilebilir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN