‘Buradan Bakınca’ CHP’yi bekleyen senaryoları masaya yatırdı

KARAR TV’de yayınlanan ‘Buradan Bakınca’ programı, Ahmet Taşgetiren, Fehmi Koru, Mehmet Ocaktan ve Gülay Erdemli’nin yorumuyla yayın hayatına devam ediyor. 3 Kasım’da yayınlanan bölümde ise CHP’nin hafta sonu yapılacak kurultayı masaya yatırıldı. CHP’yi bekleyen durumları yorumlayan Ahmet Taşgetiren, ‘CHP’nin önünde makus talihini aşabilme problemi var.’ cümlelerini kurarken, Fehmi Koru ise, ‘Kim kazanırsa kazansın parti kaybedecek’ şeklinde konuştu.

KARAR TV’nin sevilen yapımları arasında yer alan ‘Buradan Bakınca’ yayın hayatına hız kesmeden devam ediyor. Her bölümde olduğu gibi yine birbirinden kritik konuların tartışıldığı program, CHP’nin kurultay öncesi ve sonrasında yaşanacak olası durumlara ışık tuttu. Konuya dair kritik açıklamalarda bulunan Ahmet Taşgetiren, ‘CHP’nin önünde makus talihini aşabilme problemi var.’ şeklinde konuştu. CHP kurultayı hakkında yorum yapan Fehmi Koru da, ‘Genel başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun partiye kaybettirmiş olacak. Yani bu süreçte partinin bütünlüğü zedelenmiş olacak.’ ifadelerini kullandı. CHP’de yaşanacak olası değişimlere dair detaylar ve yorumlar haberimizin devamında.

MUSTAFA SİVİŞ I KARAR

ahmet-bey-001.jpg

CHP’DE KİM KAZANACAK?

CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak kurultayı konusunda konuşan Ahmet Taşgetiren, ‘Şuan için değişimciler ve yönetim var. Kurultay da ortada gibi görünüyor. Bir anlamda CHP yol ayrımında. Kılıçdaroğlu bu kurultaya yenilmiş yani defalarca yenilmiş bir genel başkan olarak giriyor. CHP’de bundan sonraki seçimleri kazanma ihtimallerinin çok düşük olduğuna dair bir düşünce var. CHP’nin önünde makus talihini aşabilme problemi var.’ ifadelerini kullandı.

fehmi-bey-001.jpg

‘KİM KAZANIRSA KAZANSIN CHP ZEDELENECEK!’

CHP’nin hafta sonu yapacağı kurultay hakkında sorulan sorulara cevap veren Fehmi Koru ise, CHP’nin bu süreçten zedelenerek çıkacağının altını çizdi. Gülay Erdemli’nin ‘Sizce CHP seçmeni değişimi istiyor mu?' sorusunu cevaplayan Koru, ‘Değişim değişim diyenler galiba CHP’yi fabrika ayarlarına döndürmek istiyorlar. Değiştirmek değil de dönüştürmek istiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu başka kesimlerden de oy alabilecek bir CHP yaratmayı istemişti fakat bunda fazla ileri gitmiş olabilir. Şuanda değişim diyenler partiyi eski fabrika ayarlarına döndürmek istiyor. Yani küçük olsun ama bizim olsun diyorlar. CHP zaten değişmişti, ortanın sonundaydı. Sol fikirde olan kişilerin partisi haline Bülent Ecevit’in elinde gelmişti. Şimdi siz bunu daha da daraltacak bir konuma getirmek istiyorsanız ben bundan fazla bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. İki taraftan kişilerle de konuşuyorum ve hepsi de bu kurultaydan “Biz başarılı çıkacağız” diyorlar. Fakat kazanan kim olursa olsun partisine kaybettirecek. İster Kılıçdaroğlu devam etsin isterse de değişimciler kazansın, CHP eski birlik ve beraberliğini devam ettirmekte zorlanacak. Ne olursa olsun CHP bu kurultaydan zedelenerek çıkacak gibi duruyor.’ şeklinde konuştu.

İlgili Haberler