CHP Milletvekili Bülent Tezcan: Vatandaş Erdoğan'ın siyasi şantajına tahammül etmedi

KARAR TV'de konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti'nin kendi tabanından ve toplumdan her geçen gün uzaklaştığının altını çizen Tezcan, kampanya döneminde Cumhurbaşkanı'nın yaptığı siyasi hatalara dikkat çekti ve 'Vatandaş Erdoğan'ın siyasi şantajına tahammül etmedi. Cumhurbaşkanı olarak seçim kampanyasını böyle yapamazsınız. Yani yapılanlar siyasetin tolere edebileceği bir kampanya sınırı değil' dedi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla ekranlara gelen Bi' Karar Ver programına konuk olan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP'nin büyük başarılar ile çıktığı 31 Mart Yerel Seçimlerini yorumladı. Seçim gidilen süreç boyunca yapılan kampanyalarda, Ak Parti'nin ve özellikle de Erdoğan'ın imza attığı siyasi hataların altını çizen Tezcan, iktidarın tehditkar dilinin vatandaşta karşılık bulmadığını vurguladı.

CHP'li Tezcan, 'Cumhurbaşkanı olarak seçim kampanyasını böyle yapamazsınız. Yani yapılanlar siyasetin tolere edebileceği bir kampanya sınırı değil. Adaylar çıkar ve ‘Şuradan buradan destek alacağım, belediyelerimiz dayanışma yapacak’ diyebilir, yerelde tolere edilebilir, bunlar olur. Ama siz yargıyı bile kontrol edebilecek bir iktidar gücünü ele aldığınız yerde dönüp de seçmene ‘Sen bize oy vermezsen ben de hizmet getirmem’ diyorsanız, seçmen de size ‘Ben sana orada oy verdim şimdi de burada buna oy veriyorum’ der. Vatandaşın siyasi şantajlara tahammülü yok' şeklinde konuştu.

yeni-proje-44.jpg

'TÜRKİYE SİYASETİNDE UZUN ZAMANDIR YAPILMAYANI CHP BAŞARDI'

'CHP, uzun süredir Türkiye siyasetinde olmayan bir şeyi layığı ile yaptı. Nedir bu uzun süredir ülke siyasetinde olmayan şey? Bir siyasi partide görevdeki genel başkan demokratik yollar ile görevden hiç ayrılmadı, hiçbir partide olmadı. Ama CHP bunu başardı ve demokratik yollar ile yeni bir yönetim geldi. Bu seçim sonuçlarına baktığımız zaman burada başka bir şey var. Buradaki değişim, siyaset yapma, seçime hazırlanma ve iş tutma biçiminde de önemli değişikliklere yol açtı.'

'CHP BİLİMİ KULLANDI VE BAŞARDI'

'Birincisi CHP parti yönetimi bilimi çok fazla kullandı. Çok fazla anket çalışması yaptı. Aday belirleme aşamasından sonra 300 binin üzerinde tekil anket, aday belirlendikten sonra da adayların performans ve pozisyonlarını ölçmek üzere 250 binin üzerinde tekil anket yapıldı. Bütün bunlar toplandığı zaman 600 binin üzerinde tekil anket yapıyor. Bu çok başka bir şey, CHP’de görev yapanlar hep bilir, bu zamana kadar böylesine çok anket yapılan bir süreç hiç yönetmedik. Bu önemli bir değişim, aklı, bilimi, geçekliği ve bilimsel yöntemleri çok kullandı.'