Denizin altında çekilen görüntüler kirliliği gözler önüne serdi

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde protokol üyeleri ile gönüllü vatandaşlar denizi ve çevresini temizledi. Denizin altında yapılan çalışmalarda ise dalgıçlar vasıtası ile su altının kirliliği gözler önüne serildi. O anlar ise böyle kaydedildi

Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Gebze bölgesindeki 6. Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde farkındalık oluşturmak amacıyla Balyanoz Koyu’nda deniz ve kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Balık adamlar da mavi sulara dalarak denizin dibini temizledi. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da eldiven takarak temizlik için kolları sıvadı.

Vatandaşların ve dalgıçların çıkardığı çöpler, Darıca Belediyesi’nin atık toplama aracıyla alınarak geri dönüşüme kazandırıldı. Deniz altında çekilen görüntüler ise kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi.

"DENİZLERİMİZ BİZLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ"

Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Gönüllülerimiz de bizlerle beraber. Bu yıl sanayicilerimizi de bu işin içerisine kattık. Güzel bir etkinlik oluyor.

Tabii bunları temizlemekten daha kıymetli olan şey kirletmemek. Onun için buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz; lütfen çevremizi kirletmeyelim. Hele denizlerimizi hiç kirletmeyelim.

Denizlerimiz bizim için çok kıymetli. Hep birlikte daha yaşanılabilir bir Darıca, yaşanılabilir bir Kocaeli, yaşanılabilir bir dünya hepimizin bugün yapacağı hareketlere bağlı. El birliğiyle özellikle çevremize karşı duyarlı olmaya tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.