Lastiği patlayan İETT otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

Küçükçekmece Sefaköy'de lastiği patlayan İETT otobüsü bariyerleri kırarak yol kenarındaki yeşil alana uçtu. Kazada 7 kişi yaralanırken, şoför Sadettin Güvercin ise korku dolu anları anlattı.

Aksaray istikametine giden İETT otobüsü d-100 karayolu üzerinde seyir halinde giderken sağ ön lastiği patladı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför Sadettin Güvercin otobüsü bariyerlere doğru kırdı. Bariyerleri kırıp aşan otobüs yeşillik alandaki Atatürk Havalimanı'nın demir korkuluklarına yaslandı. Kapıların açılmaması üzerine yolculardan biri çekiçle otobüsün camları kırdı. Kazadan yara almayan yolcular hemen otobüsün içinden çıkarken yaralanan yolculardan bazılarını da vatandaşlar otobüsün içinden tahliye etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, polis ve itfaiye sevk edildi. Yaralandığı için otobüsün içinden çıkamayan yolcular itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması ile sedyeye alınarak otobüsün kırılan camından çıkarıldı. Kazada şoförle birlikte 7 kişi yaralandı

"TAKLA ATACAĞIZ SANDIM"

Kazayı anlatan otobüs şoförü Saadettin Güvercin, “Yolcuları aldıktan sonra aşağı doğru iniyorduk. 30 metre ilerledikten sonra sağ ön tekerimiz patladı. Daha sonra araba kendini sağ tarafa attı. Hızımız 20-30 arasındaydı araba durmadı sağa doğru uçtuk. Koltuklar doluydu, ayakta da 3 kişi vardı" diye konuştu.

Kazadan yara almadan kurtulan yolculardan biri olan Emre Doğan da konuşmasında “Önce bir sarsıntı geçirdik ben hemen direğe tutundum. Sağ taraftan vurduk, herhalde takla atacağız dedim" ifadelerine yer verdi.