İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu, Ak Parti'den belediye başkan adayı mı olacak?

KARAR TV’de yayınlanan Bi’ Karar Ver, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü izleyenleriyle buluştu. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, başta İYİ Partili Nebi Hatipoğlu’nun istifa edip Ak Parti’ye geçerek rozet takma olayı olmak üzere, Yargıtay’ın Can Atalay mütalaası ve pek çok kritik konu hakkında enine boyuna tartıştı. İYİ Parti’deki istifa sonrası yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğur, ‘Nebi Hatipoğlu, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilir.’ ifadelerini kullandı.

KARAR TV'nin gündeme dair sıcak haber başlıklarının konuşulduğu Bi’ Karar Ver programı, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde birbirinden kritik konulara değindi. İYİ Partili Nebi Hatipoğlu'nun Ak Parti sıralarına geçerek Erdoğan'ın elinden rozet takması olayına ve Can Atalay davasında yaşanan Yargıtay çıkmazına ilişkin konuşan Bi' Karar Ver, Türkiye siyasetinin nabzını tuttu.

NEBİ HATİPOĞLU AK PARTİ'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI OLACAK?

Birkaç gündür kamuoyunda yer alan, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den istifa ederek Ak Parti sırlarına katılması olayı, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un gündemindeydi. Konu hakkında önemli tespitlerde bulunan Oğur, ‘İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın Eskişehir milletvekili hakkında dile getirdiği ‘rüşvet’ iddialarından sonra Nebi Hatipoğlu, “Bu normal bir şey, organize sanayi bölgesi yatırımına kim başvuru yapsa bu teşviki alır.” şeklinde konuştu. Milletvekili olma süreci hakkında da böyle bir takım iddialar konuşulmuş Eskişehir basınında.' dedi.

Yıldıray Oğur, konuşmasının devamında, 'O dönemler, “Paraya bastı milletvekili oldu” denilmiş. Hep böyle bir parayla ilişkisi gündeme gelmiş. Bu zengin adam neden siyasete girdi diye bir şey var. Muhtemelen Ak Parti’den belediye başkanı adayı olacak. O zaman neden milletvekili oldun. Ak Parti’den belediye başkanı olmak istiyorsan bekleyebilirsin, o arada milletvekili olmana gerek yoktu.’ ifadelerini kullandı.

1-22.jpg

MUSTAFA SİVİŞ I KARAR

YARGITAY’IN MÜTALAASI VE CAN ATALAY’IN MAHKUMİYETİ

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği ‘Hak ihlali vardır’ yönündeki kararın, Yargıtay ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tanınmamasına değinen Elif Çakır, ‘Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay davası hakkında, “Hak ihlali vardır” kararına rağmen yine bir Türkiye klasiği yaşanıyor. Yargıtay şu anda hukuka uygun davranmıyor. Yargıtay’ın yaptığı bir hukuk ihlalidir. Yetkili mahkemeyi belirleme hakkı yoktur. Bu hak Anayasa Mahkemesi’nindir. Anaysa Mahkemesi’nin kararına karşın kendi kararının arkasında durması gibi bir durum yok. En üst yetkili mahkeme Anayasa Mahkemesi’dir ve daha üst bir hukuk makamı yok. Anayasa Mahkemesi, yetkili mahkeme olarak Yargıtay'ı değil İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni gördü. Fakat öyle olmadı.' dedi.

Can Atalay davasında yaşananlara ilişkin önemli yerlerin altını çizen Çakır, '13. Ağır Ceza Mahkemesi “Ben yetkili değilim” diyerek kararı Yargıtay’a yolladı. Aslında olması gereken Anayasa Mahkemesi’nin 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hayata geçirilmesiydi. Ama onun yerine Yargıtay mütalaa yaptı ve kararı değerlendirerek “Can Atalay’ın dokunulmazlık hakkı yoktur” dedi. Umarım bir an önce yapılan bu hukuk ihlalinden geri dönülür. Bütün bunlar olurken Adalet Bakanı’nın açıklamaları da dikkat çekiyor. Bunların olmaması gerekiyordu.’ şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN