Mehmet Ocaktan: İktidarın görevi huzuru sağlamaktır

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yaşadığı taşlı saldırı sonrası Gazeteci Ahmet Taşgetiren, "Normalde bir ilin valisi ya da emniyet müdürü şehre gelecek siyasetçi için tedbirleri almak zorundadır" diyerek gerekli önlemin alınmadığı vurgusunu yaptı.

KARAR TV Youtube ekranlarında yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında seçim gündemini değerlendiren Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Erzurum'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıda gerekli tedbirlerin, vali ve emniyet müdürü tarafından alınmadığı yönünde eleştirilerini dile getirdi.

İKTİDAR 'KİM BUNUN SORUMLUSU İSE BULUR VE HESABINI VERİR' DEMELİYDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yaşadığı saldırı hakkında iktidarın tutumunu değerlendiren Mehmet Ocaktan, "Bir iktidar, ülkenin en küçük yerinden büyükşehrine kadar bu tür olaylar -özellikle seçim zamanı- meydana geldiğinde, kim bunun sorumlusu ise bulur ve hesabını verir. 'Kimse bu seçime gölge düşerecek bu tür provokasyonlar yapamaz' diyip yargısal sürecin önünü açması gerekir. İktidarın görevi bu tür provokasyonlar ani müdahalede bulunup huzuru sağlamaktır" yorumunda bulundu.

"ERZURUMLULAR MUHLİS İNSANLARDIR"

Erzurum Valisi ve emniyet müdürünün gerekli önlemleri almadığını dile getiren Ahmet Taşgetiren, "Erzurumlular belli değerleri, hassasiyetleri ve memleket sevgisi olan insanlardır. Ancak Erzurumlular muhlis insanlardır da. Memleketine gelen bir belediye başkanına karşı misavirperverliğe aykırı davranış sergileyecek insanlar değildir. Normalde bir ilin valisi ya da emniyet müdürü şehre gelecek siyasetçi için tedbirleri almak zorunda. O siyasi faaliyetin barış içerisinde geçmesini sağlamak zorunda" dedi.

"MİTİNGLER SONUCU BELİRLEYİCİ OLMUYOR"

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı miting hakkında konuşan Ocaktan, "AK Parti mitingi bir hayli büyüktü. Millet İttifakı'nın da tabii öyle. Lakin iktidarın imkanları daha fazla. Muharrem İnce de 2018'de büyük bir miting yaptı fakat sonuç beklenildiği gibi olmadı. O yüzden mitingler sonuçları belirleyici olmuyor. Partilerin seçmene motivasyon vermesi ve kitleler ulaşması için psikolojik bir motivasyon sağlama yönü var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN