Murat Karayalçın: Erdoğan işine geldiği zaman HDP'li bakanlar atar

Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın KARAR TV'de sorulara yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığına değinilen Orta Dalga programında Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın ittifakları eleştirdi. Karayalçın, "Biz koalisyonlara alışkın olan bir ülkeyiz. HDP seçmeni bu seçimde etkili olacak. AKP işine geldiği andan itibaren HDP ile iş birliği yapar. Bununla yetinmez Dolmabahçe Sarayı'nda görüşme yapar. Bununla da yetinmez HDP'li bakanlar atar" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Gülay Erdemli KARAR TV'nin Orta Dalga programında Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın'a sorular yöneltti. Dışişleri Bakanı olarak da siyasi kariyerinde çalışmalar yapmış olan Murat Karayalçın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasından bu yana gözler Altılı Masa'ya çevrildi. Altılı Masa'nın çıkaracağı adaya yönelik konuşan Karayalçın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık tartışmalarını yorumladı. Murat Karayalçın, 'Kazanacak aday Kemal Kılıçdaroğlu mu?' sorusuna, "Dünya teamüllerine ve Türkiye teamüllerine göre en çok sandalyeye sahip olan parti başkanının aday olması gerekir. Biz koalisyonlara alışkın olan bir ülkeyiz. Bunun tartışılması bile söz konusu olmamalıydı. Seçimlerde kazanacak aday garantisi diye bir şey yok. Garantili bir seçim henüz icat edilmedi" şeklinde cevap verdi.

gghyuhkh.png

SUUDİ ARABİSTAN BAKANI'NIN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Seçim öncesinde ekonomik destek için hükümetin kapısını çaldığı ülkelerden olan Suudi Arabistan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Türkiye'ye verdikleri ekonomik destekle ilgili ABD televizyonuna konuştu. Dünya Ekonomik Forumu için bulunduğu İsviçre’nin Davos kentinde ABD merkezli Bloomberg TV’ye konuşan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Abdullah el-Cedan, ekonomik destek verdikleri “kırılgan” ülkeler arasında Türkiye’yi de saydı. Bu konuyu ele alan Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, "Birkaç gün önce Türkiye ile ilgili bir değerlendirmeden ciddi anlamda üzüntü duydum. 21 yılda AKP'nin Türkiye'yi nereye getirdiğinin çok acıklı bir göstergesiydi. Davos'ta Suudi Arabistan Bakanı'nın Türkiye ile ilgili değerlendirmesinden beni bir yurttaş olarak üzdü. Böyle bir noktadayız. AKP izlediği yanlış siyaseti anlamaya başladı. Kolay kolay sonuç alamayacak" ifadelerine yer verdi.

"AKP'NİN YAPTIKLARININ BİR KIYMETİ YOK"

Erdoğan, 16 Kasım 2019'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Tutturmuş erken emeklilik, İskandinav ülkelerinin çoğu bu yöntemle battı. Niye erken emeklilik, ne zaman emekli olacaksa o zaman olsun. Hak ettiği parayı alsın. Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin" diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın EYT düzenlemesi ile ilgili olan açıklamalarına değinen Karayalçın AK Parti'nin seçim zamanında yaptığı işlere değindi. Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, "AKP oylarında artış olduğu söyleniyor. AKP, şimdiye kadar yapmadığı ölçüde cömert davranarak daha önce yapmayacağını söylediği şeyleri seçime giderken yapıp telafi etmeye çalışıyor. Daha önce yapmayacağını söylediği şeyleri şimdi seçime giderken fazlasıyla yapan bir uygulama içine girdi. Bunun çok büyük bir kıymeti yok. Bugün aldığınız şey iki gün sonra eriyor. AKP'nin yaptıklarının bir kıymeti yok. Sonuç itibariyle insanlar üzerinde bir etki de yaratıyor. Zaten yüksek bir olasılıkla EYT'nin geciktirilmesi bu demek" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN HER SORUNU ALTILI MASA'DA KONUŞMAK"

Altılı Masa'nın dağılacağı soruları gündemde olmasına ilişkin konuşan Murat Karayalçın şu sözlerle cevap verdi: "Altılı Masa'nın kolay kolay dağılacağı kanısında değilim çünkü halkımız bu masayı çok önemsedi. Gerilim tabii olacak, gerilimin olmasından korkmamak gerekir. Önemli olan açık olmak açık davranmaktır. Önemli olan her sorunu Altılı Masa'da konuşmaktır. Dolaylı mesajlar vermek yerine, vekalet sözcükleriyle konuşmak yerine doğrudan konuşuyorlar. Altılı Masa her toplantısında yoluna devam ediyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN