CHP duyurdu: Altılı masa adayını ne zaman açıklayacak?

CHP duyurdu: Altılı masa adayını ne zaman açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimi için Demokrat Parti’nin 73 yıl önce seçimi kazandığı 14 Mayıs tarihini işaret etmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu. Özkoç, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda tekrar bir araya gelecekler. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında seçim tarihine ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletin" diyerek sandıktan zaferle çıktığını hatırlatarak "Biz de 'yeter söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir'' diye konuştu.

Erdoğan'ın seçim tarihini açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özkoç, Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlerin zamanında yapılacağına ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlattı.

Özkoç, "AK Parti'nin sözcüsü Ömer Çelik, 'Erken seçim değil; tarih güncellemesi' diyor. Bir partinin sözcüsü böyle açıklama yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden gerçekten ne beklenebilir? Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin söyledikleri neydi; eski zamanlardaki gibi olmayacak, seçim tarihinde yapılacak. Haziran'da. Peki, o tarihte mi yapılıyor? Hayır. Peki, bunun adı erken seçim değil mi? 'Hayır o tarihte yapılmıyor, bunun adı erken seçim değil' diyorlar. Seçim tarihini güncellemişler. Erkene almışlar ama adı erken seçim değil. O yüzden işler iyi gitmiyor. O yüzden Türkiye'nin itibarı, saygın bir yerde değil" dedi.

"OCAK AYINDAN SONRA ADAYI AÇIKLAYACAKLAR"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkoç, Millet İttifakı'nın adayının ne zaman açıklayacağına ilişkin, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda 6'lı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar" diye konuştu.

Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili de "Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar" diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN