Ödüllü motosiklet yarışçısının hayatını kaybettiği kan donduran saldırı kameralarda

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlarda ödüller aldığı belirtilen motosiklet yarışçısı Bayram Diril, kırmızı ışıklarda durduğu esnada silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Diril tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken o anlar ise güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Motosiklet yarışçısı Bayram Diril, motosikletli saldırganlar tarafından silahlı saldırıya uğradı.

İddialara göre 12 Kasım tarihinde saat 23.45 sıralarında Kağıthane Talatpaşa Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinde meydana gelen silahlı saldırıda, 34 DFJ 149 plakalı aracıyla seyir halinde olan Bayram Diril, kırmızı ışıkta durduğu sırada yanına motosikletle yanaşan kar maskeli iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

ÖDÜLLÜ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Kurşunların hedefi olan Bayram Diril aracıyla manevra yaparak yaralı olarak kaçmaya çalışmış, otomobiliyle karşı şeride geçerek refüjde durabilmişti. Olayın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bayram Diril, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kan donduran saldırıda yaşamını yitiren Diril'in ise Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen bazı yarışmalarda ödül aldığı belirtildi.

YAPILAN BASKINDA 5 RUHATSIZ TABANCA, 68 MERMİ ELE GEÇİRİLDİ

12 Kasım’daki olayın ardından çok yönlü çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak cinayetin faillerini araştırdı. Kamera kayıtlarından 8 şüpheli şahsın silahlı saldırıya karıştığı tespit edildi.

Belirlenen şüphelilerin yakalanması için 30 Kasım’da İstanbul, Amasya, Bursa ve Kırklareli’nde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde saldırıya bizzat katılan S.Ç. ve M.K. isimli şüpheliler de dâhil 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 68 mermi ele geçirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI, 3 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Gözaltına alınarak Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürülen zanlılar, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Önceki gün adli makamlara sevk edilen zanlıların 5’i tutuklanarak cezaevine konuldu. Olaya dolaylı yoldan katıldığı sanılan 3 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uyarınca salıverildiği öğrenildi.

Öte yandan o anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi.