Orta Dalga programında gündem değerlendirildi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt soruları yanıtlıyor. Canlı yayın 6 Nisan Perşembe günü 11.20 de başlayacak. Gündemin öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir;

Sinan Ateş Cinayeti Unutuldu Mu?

Sokağın Sesi Sandığa Yansıyacak Mı?

İYİ Parti'ye Gelen Kurşun Kaza Mıydı?

14 Mayıs seçimleri öncesinde sonrası için dünyaca ünlü bankalardan dolar/TL analizleri gelmeye devam ediyor. Morgan Stanley'in ardından HSBC de, seçim sonrası kim kazanırsa kazansın, doların yükseleceğini öngördü. Ünlü banka, yıl sonundaki dolar beklentisini de 21 liradan 24 liraya çıkardı.

TÜİK verilerine göre; yurt dışından Türkiye’ye göç edenlerin sayısı 2021 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 116,9 artarak 739 bin 364 kişi oldu. Yurt dışından gelen nüfusun 124 bin 269’unu Türk vatandaşları, 615 bin 95’ini ise yabancı uyruklular oluşturdu.

14 Mayıs seçimleri için partilerin aday listeleri 9 Nisan'a kadar teslim edilecek. 2018 ile 2023 seçimlerinin başvuruları kıyaslandığında AK Parti'nin aldığı başvurularda yüzde 18 düşüş yaşanırken en fazla artış CHP'de oldu. Ana muhalefet partisinde 2018’de 2 bine yaklaşan başvuru sayısı 2023’te ise 3 bin 500’ü aşarak yüzde 75 artış kaydetti. İYİ Parti'ye yapılan başvurularda yüzde 21, MHP'ye yapılanlar da ise yüzde 4 artış gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN