Ali Bayramoğlu: Sedat Peker sistemin karanlık yüzünü gösterdi | Hal ve Gidiş

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Yazar-Gazeteci Ali Bayramoğlu konuk oldu. Sedat Peker'in ifşaatlarını ve iktidarın rejimini değerlendiren Bayramoğlu çok önemli çıkarımlarda bulundu: Patrimonyalizm bütün mallar bana ait demek. Erdoğan'ın rejimi tam bir patrimonyal rejim. Her türlü güç, kaynak, yetki ona ait. O yetkiyi isterse veriyor, isterse vermiyor. 15 temmuz rejimi bu. Sedat Peker'de bunun karanlık yüzünü gösterdi.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez Yazar-Gazeteci Ali Bayramoğlu konuk oldu. Bayramoğlu Sedat Peker'in iddialarını ve Erdoğan'ın rejimini ele aldı.

"SEDAT PEKER SİSTEMİN KARANLIK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"

Suç örgütü lideri Sedat Peker, dün 9. videosunu yayınladı. Peker'in vahim iddialarını Bayramoğlu ele aldı. Sistemdeki çürümüşlüğü anlatan Bayramoğlu, Peker'in sistemin karanlık yüzünü ortaya çıkardığını dile getirdi. Bayramoğlu şöyle konuştu:

"Sedat Peker olayı büyük bir skandal. Peker'in ilk söyledikleri daha da önemliydi. Açıklamaları git gide zayıflıyor ama böyleyken bile söyledikleri çok kuvvetli. Sedat Peker'in bu iddialarının üstü örtülü kalırsa Türkiye için ve ilerde Tayyip Erdoğan için sıkıntı olacaktır."

"ERDOĞAN'IN REJİMİ PATRİMONYAL BİR REJİM"

"Biz bir kapalı toplum ve kapalı rejimiz. İktidarın rejimi keyfi bir rejim ve sistemi, kurumların ağırlığını ortadan kaldıran bir sistem" diye konuşan Bayramoğlu, Patrimonyalizmin tanımını yaparak Erdoğan'ın rejimini şöyle özetledi:

"Patrimonyalizm bütün mallar bana ait demek. Erdoğan'ın rejimi tam bir patrimonyal rejim. Her türlü güç, kaynak, yetki ona ait. O yetkiyi isterse veriyor, isterse vermiyor. 15 temmuz rejimi bu. Sedat Peker'de bunun karanlık yüzünü gösterdi."

Bayramoğlu, Erdoğan'ın rejimi yanında siyasi anlayışını da eleştirdi:

"Cumhurbaşkanının siyaset anlayışı kadar siyasi anlayışı da bir sorun. Üstü örtülü operasyonlarla, bir dizi kişisel temaslarla siyasi alanı kontrol etme refleksi var."

"BUNUN FATURASINI SOYLU'YA ÇIKARACAK"

Süleyman Soylu'nun bir TV kanalında Sedat Peker'in iddialarına cevap vermişti. Soylu'nun bu açıklamaları sonrası Erdoğan Soylu'nun yanında olduğunu açıklamıştı. Bayramoğlu, Erdoğan'ın zamanı gelince bunun faturasını Soylu'ya çıkaracağını belirtti:

"Malum beyefendiyi bekledi Türkiye. Savcılığa dava bile açmadılar. Böyle bir hukuk devleti olabilir mi?Herkes sustu ve bekledi. Hukuk sistemi hiç bir şekilde çalışmadı. Sonuç olarak talimatını verdi. Talimat 'önemsemeyin, ciddiye almayın, Süleyman Soylu sen de yoluna devam et' talimatıydı. Muhtemelen birtakım sorunlarla ilgili iç temizliğini kendince yapmaya çalışıyordur. Bunların bir kısmı eğer SADAT işi doğruysa üstünü örtmektir ki Batıya baktığımızda bu iddialar çok da hafife alınacak gibi değil. Bir kısmı da Soylu meselesinde olduğu gibi zamanı gelince bunun faturasını Tayyip Erdoğan Soylu'ya çıkaracaktır."

"TÜRKİYE EROZYONA UĞRADI"

Sedat Peker'in ardı arkası kesilmeyen iddialarından sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu bir erozyona uğramak olarak nitelendiren Bayramoğlu, Türkiye'nin artık bir demokratik beklenti içinde değil, güvenlikle ilgili beklentiler içinde olduğunu söyledi. Peker'in iddiaları karşısında harekete geçmeyen savcıları da eleştiren Bayramoğlu, tek adam rejiminin bazı kurum ve kuruluşların harekete geçmesini engellediğini "Tek adam iradesi üzerinden kurum içi boşalma var" sözüyle dile getirdi.

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Ali Bayramoğlu: (Sedat Peker iddiaları) MHP bu işlerin tam ortasında.

Ali Bayramoğlu: AK Parti'nin oyu yüzde 28'lere indi.

Ali Bayramoğlu: HDP meselesi muhalefeti kilitliyor.

Ali Bayramoğlu: Sadece politika üretme bakımından değil, bir ittifak üretme bakımından da şu anda muhalif alanda bir tıkanıklık var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN