Şener, AK Parti'nin kuruluş sürecini anlattı: En sert muhalefeti Melih Gökçek yapıyordu

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener KARAR TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin kuruluş süreci hakkında konuşan Şener, AK Parti'ye o dönem en sert muhalefeti Melih Gökçek'in yaptığını söyledi.

CHP'li Abdüllatif Şener, KARAR TV'de Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtladı. Şener, AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşanılanları anlattı.

"EN SERT MUHALEFETİ MELİH GÖKÇEK YAPTI"

AK Parti'nin kuruluş sürecinde genel başkanlık tartışmalarının yaşandığını ifade eden Şener, Melih Gökçek ve Cemil Çicek'in genel başkan seçilmesinde ısrarcı olduklarını ve bundan dolayı partiyi terk ettiklerini söyledi. O dönemlerde partiye en sert muhalefeti Melih Gökçek'in yaptığını belirten Şener o süreci şöyle anlattı:

"AK Parti'nin kurulduğu dönem ile bugünkü atmosfer aynı değil. O dönem kimin genel başkan olacağı belli değildi. Bir üst kurul kuruldu. Üst kurulda 8 kişi vardı. Bu 8 kişiden 1'i de bendim. Ve parti çalışmalarına başladık. O dönemde bazı arkadaşlar ısrarla, genel başkanın kimin olacağının belirlenmesini istiyordu. Bunlardan ikisi Melih Gökçek ve Cemil Çiçek'ti. Gökçek ve Çiçek bundan dolayı partiyi terk etti. Partiye en sert muhalefeti Gökçek yaptı. 2002 seçimlerinde AK Parti'nin seçimlere gireceğini gördükten sonra geri geldiler"

"ERDOĞAN, İLK BELEDİYE BAŞKANI İVMESİNİ BANA BORÇLU"

Parti kurulurken herkesin AK Parti'nin lider partisi değil kadro partisi olması hususunda ortak fikirde olduğunu söyleyen Şener, "Erdoğan, AK Parti'nin kurucularına ne kattı bilemem ama ben aldığım unvanları ona borçlu değilim. Ama o ilk belediye başkanlığını bana borçlu" diye konuştu.

"YOLSUZLUK DOSYALARI VARDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olduğu döneme ilişkin parti içerisinde Erdoğan'a tepkilerin oluştuğunu söyleyen Şener, "Erdoğan o dönemler, İstanbul seçimlerinde çok yıpranmıştı. Partinin içinde Erdoğan aleyhine tepkiler oluşmuştu. Yolsuzlukla ilgili dosyaları vardı ama Siirt'te yaptığı bir konuşmadan dolayı ceza aldı, görevinden alındı. Popülerliği o zaman arttı" dedi.

1991 seçimlerinin Erdoğan için hezimet olduğunu ifade eden Şener, "1991 seçimlerinde listede ilk sırada Erdoğan verildi. Ama halk ikinci isim Mustafa Baş'ı seçti. Bu Erdoğan'ın aldığı en büyük hezimet. Bir seçim hezimetiydi" dedi.

"ARINÇ, DOĞRU KONUŞTU"

AK Parti'nin eski kurucularından tek tek gelen açıklamalara da değinen Şener, Bülent Arınç'ın yaptığı "Erdoğan olmasaydı da AK Parti muhteşem bir parti durumundaydı" sözlerine ilişkin Şener," Bülent Arınç'ın söyledikleri doğru" ifadesini kullandı.

"HAZİNENİN PARASI YANDAŞIN CEBİNE AKTARILIYOR"

AK Parti'nin 'deniyoruz' dediği ekonomi modelinin sadece yandaşın cebini dolduracağını söyleyen Şener," Hazinenin parası yandaşın cebine aktarılıyor. Erdoğan'ın yeni keşfettiği bu model dünyada tartışılan bir model. Bu ekonomi modeli enflasyon, hazinenin faizi ve bütçe açıklarını arttırıyor. Bu politika hükümetin borçlanma ihtiyacını da arttırıyor" dedi.

"BİR ATEİST BİLE İSLAM'A BU KADAR ZARAR VERMEZ"

Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faize ayeti referans göstermesi hakkında ise, "Kendi kötülüklerini İslam dinine bulaştırıyorlar ve lekeliyorlar. Bir ateist bile İslam'a böyle bir zarar vermez. Diyanetin bir sürü lüzumsuz hutbesi var ama iktidarın baskısından dolayı yolsuzluk hutbesi okumuyor" ifadesini kullandı.

Şener, Galataport ihale süreci içinse "Galataport'u 200 milyon dolara satmaya çalıştılar. 'İnceliyorum' dedim. Bana 'ne bitmez inceleme' dediler. İmzalamam için sürekli baskı yaptılar. İşlemi iptal ettim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN