Sivas'taki soğuk akan suyu bile dondurdu

Sivas’ın Abdulvahapgazi Mahallesi muhtarı Gazi Düzarduç soğuk hava dolayısıyla gece borular donmasın diye muhtarlığın suyunu açık bıraktı, sabah geldiğinde ise akan suyun bile donduğunu gördü. Yaşanan ilginç olay ise havanın ne kadar soğuk olduğunu gösterdi.

Akşam saatinde muhtarlıktan çıkarken Düzarduç, su borusunun donmasını önlemek adına muhtarlık binasındaki musluğu açık bıraktı. Sabah geldiğinde lavabonun içindeki su bir yana akan suyun bile donduğunu gören Düzarduç şaşkınlığa uğradı. Akan suyu dahi donduran soğuk nedeniyle kullanılamaz hale gelen musluğu da sökerek değiştirmek zorunda kaldı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonuyla kaydeden Düzarduç ise bu anlarını sosyal medyada paylaştı.

“Sivas soğuğu ile güzel”

Düzarduç, Sivas’ın soğuğu ile güzel olduğunu belirterek, “Sivas’ta her zaman soğuk vardı ama yıllardır özlemini çektiğimiz kar yoktu. Rabbim kısmet etti güzel bir kar yağdı. Yağan karın ardından gündüz eksi 15 geceleri ise eksi 30’a varan soğuklar yaşanıyor. Geçtiğimiz gece, muhtarlığımızda soğuk olduğundan boruların donmaması için muslukları açık bırakıp gitmiştik. Sabah geldiğimizde lavabonun içerisinde biriken suyunda, musluktan akan suyunda donduğunu gördük. Boruların patlamaması, hasarın artmaması için buzu kırıp musluğu değişmek zorunda kaldık. Sivas soğuğu ile güzel” şeklinde konuştu.