Taliban'ın infaz listesinde bulunan tercüman konuştu: Türkiye bize yardım etsin

Geçtiğimiz günlerde Karar Gündem programına katılan Gazeteci- Yazar Esedullah Oğuz, Taliban'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Taliban'ın infaz listesinde 152 Türk tercümanın olduğunu iddia eden Oğuz, tercümanların Türk yetkililerden yardım beklediğini belirtmişti. KARAR TV, infaz listesinde bulunan tercümanlardan birine ulaştı.

Taliban'ın aradığı kişiler arasında olan Tercüman Z, KARAR TV'ye bağlanıp, Türkiye'den yardım istedi.

Afganistan'da yayına bağlanan Z., "Türk Silahlı Kuvvetleri'yle beraber çalıştık. Afganistan, Taliban kontrolüne geçtikten sonra durumlar bizim için değişti. Can güvenliğimiz tehlike altındadır" dedi.

Taliban'ın kapı kapı dolaştığı bilgilerinin doğru olduğunu vurgulayan Z, "Ben evden uzakta yaşıyorum. Taliban ilk geldiğinde evden çıkamaz hale geldik. Ama aramalar sonucunda arkadaşlar beni aradı. Evden uzakta olmanda fayda var dediler. Seni tanımayan bir topluma git' dediler" dedi.

"TALİBAN, TERCÜMANLARI VE YABANCILARLA ÇALIŞANLARI HAİN OLARAK GÖRÜYOR"

Ailesinden uzakta bir yerde saklandığını söyleyen Z., "Aileden uzak yaşıyorum. Taliban'ın kapı kapı aradıkları haberi doğrudur. Bunu bizzat yaşadım. Bizim kapıya gelip' tercüman oğlunu bir an önce eve dönmesini sağla, yoksa sonu kötü olur' dediler. Bu bir tehdittir. Ailemin de can güvenliği yok"

Tercüman Z.," Taliban'ın ideolojisinde bir değişiklik yok. Yabancılarla çalışanlara karşı bu düşünceleri var; tercümanlar olsun, yabancılarla çalışanlar olsun, hain olarak görüyorlar" dedi.

"TÜRKİYE BİZE YARDIM ETSİN"

Batı ülkelerde çalışmadıkları için onlardan destek isteyemeyeceklerini söyleyen Z. şunları kaydetti:

"Türkiye'den resmi bir şekilde bizi koruma talebi olmadı. Türk halkı bize destek çıksın. Batı'dan destek isteyemeyiz. Türkiye'den yardım eli bekliyoruz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN