Taşgetiren: Muhafazakarların Whatsapp gruplarında Kavala hakkında safsatalar yayınlanıyor

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan Buradan Bakınca'da gündemi değerlendirdi. Programda, 10 büyükelçi krizi ve Osman Kavala davası konuşuldu.

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, 10 büyükelçi krizi ve Osman Kavala davasının arka planını konuştu. Taşgetiren, 26 kasımda yapılacak olan Osman Kavala davası hakkında, "26 kasımdaki duruşmada muhtemelen Osman Kavala ile ilgili AİHM kararları uygulanacak. Türkiye'nin, Avrupa Konseyi'nin karşısına yargılama olarak çıkmaması için" diye ifade etti.

"100 YILDA SAĞLIKLI SİSTEM OTURTMADIK"

Taşgetiren, Cumhuriyet'in 98. yılı üzerinden, Türkiye'nin şu an ki yönetim şeklini eleştirerek, "Mevcut sistemin 100. yıla girerken daha bağrımıza basan bir Cumhuriyet profili ortaya çıkmalıydı. 100 yılda bile sağlıklı sistem oturtmayı başaramadık. Bu da siyasetçilerin amel defterine yazılmalı" dedi.

Mehmet Ocaktan ise, "Cumhuriyet bir demokrasiyle buluşabilirse bir anlam ifade ediyordu. Toplumun taleplerinin ortak olduğu bir sistem inşa edilebilirse mükemmeldi. Zaman zaman bu yakalandı, kaybedildi. Cumhuriyet şu an tek kişinin himayesine evirildi. Geldiğimiz nokta bu maalesef" diye konuştu.

"MUHAFAZAKAR KESİMİN WHATSAPP GRUPLARIN KAVALA SAFTALARI YAYINLANIYOR"

10 büyükelçi ve Osman Kavala meselesinin konuşulduğu programda, Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi krizindeki tutumu hakkında, "Tayyip Bey, 'dünyayı şaşırtan adam' profilini güncelliyor" dedi. Taşgetiren sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar Türkiye'nin hukuki görünürlüğünü zedeleyen şeyler. Büyükelçi çıkışının dünya gündemine taşıdığı şey; Türkiye'nin yargı sisteminin problemli olduğu hususudur. Ama büyükelçilerin çıkışı kabul edilemeyen bir durumdur."

Osman Kavala davası hakkında, "En tepeden batığımızdan , Kavala dosyasında Sayın Cumhurbaşkanı, Bahçeli suçlamalarda bulunuyor. Bu suçlamalar yüzünden sanki 'mahkum olması gerektiği' bir durum söz konusu. Bu yargıya müdahaledir. Herkes adil yargılanmayı hak ediyor." diyen Taşgetiren, "Muhafazakar çevrelerin Whatsapp gruplarında Osman Kavala ile ilgili bir yığın safsata yayınlanıyor. Biz de dosya üretmek ve buna inanmak, internet dolaşımları vasıtasıyla büyük bir vebali de ihva ediyor. Bir bilgiyi oraya atıyorsunuz, sonra o bilginin yanlış olduğu ortaya çıkıyor, düzeltemiyorsunuz. Ama satın almış oluyorsunuz. Adalet, en çok muhafazakarlığın ilkesi olmalıydı" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ AKLIN ORTADAN KALDIRILDIĞININ GÖSTERGESİ"

Ocaktan, Osman Kavala davasının skandal bir dava dolduğunu belirterek ,"Diyelim ki büyükelçiler böyle bir şey söylemedi. Bizim hukuksuzluklarımız ortadan kalkıyor mu?" diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı sırasında konuşma yaparken, arkada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta yapılan linç girişimi videoların yayınlandı. Ocaktan, görüntülerin tekrardan yayınlanmasıyla ilgili "Siyasi aklın ortadan kaldırıldığının göstergesidir. Erdoğan'ın haberi yoksa eğer ona da yapılan büyük hakarettir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN