TEKNOFEST'te 2'nci olan ekibin başarısı takdir topladı

Derslerde parmak kaldıramayan, kapı tıklamada zorluk yaşayan ve fotoğraf çekmeyi çok sevse de bunu başaramayan yüzde 98 engelli Ege Katmerci (18), iki arkadaşı ile birlikte geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST’te Türkiye 2.’si oldu.

Yüzde 98 engeli bulunduğu için bazı zorluklar yaşayan Ege ve arkadaşları geliştirdikleri proje ile gönülleri fethetti. Ege gibi engelli öğrencilerin yaşadığı zorluklar dikkate alınarak tasarlanan projede; parmak kaldırma, kapı tıklama ve fotoğraf çekme aparatı, Ege’nin tekerlekli sandalyesi üzerine monte edildi. Yarışmaya Egeli Yiğit Efeler adı ile katılan ekip ve danışman öğretmenleri, ödül sonrası Ege’nin fotoğraf çekme aparatı ile özçekim yaptı.

'MUTLULUĞUN FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER'

İzmir Seferihisar’da bulunan Semiha-İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST “İnsanlık Yararına Projeler-Engelli Dostu Kategorisi”nde Türkiye 2.’si oldu. Okuldan yeni mezun olan nörofibromatozis hastası yüzde 98 engelli Ege Katmerci, 12. sınıf öğrencileri Yiğit Aliyev ve Efe Bilir, Ege’nin eğitim hayatı boyunca yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurarak proje geliştirdi. Derslerde parmak kaldıramayan, kapı tıklayamadığı için zorluk yaşayan ve fotoğraf çekemeyen Ege için kafa kafaya veren Egeli Yiğit Efeler ekibi; parmak kaldırma, kapı tıklama ve fotoğraf çekme aparatını Ege’nin tekerlekli sandalyesi üzerine monte etti. İstanbul’da düzenlenen yarışmadan ödülle dönen ekip ve danışman öğretmenleri Hüseyin Taşatan, Ege için hazırladıkları fotoğraf çekme aparatı ile zafer pozu verdi.