Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi devasa boyutuyla ilgi çekiyor

Türkiye'nin hidrokarbon keşif filosuna katılacak olan dördündü sondaj gemisi bakım ve onarımlarına devam ediyor. Geceleri ışıkları yandığında adeta bir mahalleyi andıran devasa gemi, şehrin her bir noktasından görülebilirken çalışmaların gece gündüz devam ettiği o gemi ise böyle görüntülendi.

Güney Kore'de bulunan Okpo Limanı'ndan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı olan Taşucu Limanı'na demirledi. Türkiye'nin hidrokarbon arayan gemi filosunun dördüncü üyesi, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasını ve göreve başlamayı bekliyor.

Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğinde olan geminin, Taşucu Limanı'nda bakım ve onarım çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

Kule yüksekliği 104 metre olan ve aktif konumlandırma sistemi bulunan 200 mürettebat kapasiteli gemi, kontroller ve boyama çalışması gibi sondaja hazırlık süreci için yaklaşık 2 ay limanda kalacak.

Öte yandan edinilen bilgilere göre geminin şuanda bir ismi bulunmuyor bu yüzden geminin ismini bakımları ve onarımları bittikten sonra, görevine başladığında alması bekleniyor.