Kayseri'de aynı mahalleden 12 kişi koronavirüsten öldü

Kayseri'de aynı mahalleden 12 kişi koronavirüsten öldü

Kayseri'de Sahabiye mahallesinde mart ayından bu yana 12 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 560 daire karantina altına alındı.

Koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü kentlerden Kayseri'de, İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda testi pozitif çıkan ve bu kişilerle temaslı olanların oturduğu evler karantina altına alınıyor.

Kovid-19 vakasının en çok görüldüğü mahalleler arasında ise 30 bin nüfusa sahip Sahabiye mahallesi yer alıyor. Mahallede mart ayından bu yana 12 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 560 daire için de karantina uygulaması yapıldı.

"22 VATANDAŞIMIZ YOĞUN BAKIMDA"

Sahabiye mahallesi muhtarı Alim Gerçel, kentin en merkezi mahallesi olduklarını belirterek, "Mahallemizde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Orduevi, Öğretmenevi ve bütün siyasi partilerin il merkezleri bulunmaktadır. Mahalledeki nüfusumuz 30 bin. 10 ila 12 bin arasında da mülteci ve sığınmacılar bulunmaktadır. Mahallemizde mart ayından bu yana 560 daire karantinaya alındı. Bugün itibarıyla mahalle sınırları içerisinde 12 kişi vefat etti. 22 vatandaşımız virüsten dolayı yoğun bakım servislerinde yatıyor" diye konuştu.

Virüse karşı alınan tedbirlerin faydalı olduğunu ancak bazı vatandaşların kurallara uymamakta ısrarcı olduğunu söyleyen Gerçel, "Sahabiye mahallesi geçiş mahallesi olduğu için gündüz nüfusu 100 bini buluyor. Tedbirler faydalı oldu ama mahalledeki bazı vatandaşlar halen kurallara uymamak için direniyor. Sahabiye mahallesinde saat 19.00’dan sonra yabancı uyruklu sığınmacılar, maskesiz ev toplantı ziyaretlerine, bakkal önlerinde oturmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN