‘Kendimden önce Türk milleti adına sevindim’

‘Kendimden önce Türk milleti adına sevindim’

14 yaşındaki piyanist Mert Hakan Şeker, ABD Sempre Music yarışmasında dereceye giren 6 kişiden biri olarak dünyanın en büyük salonlarından New York Carnegie Hall’da çalma daveti aldı. Ödülü hakkında KARAR’a konuşan Şeker “Kendimden önce Türk milleti adına sevindim, benim en büyük hedefim ülkemi bütün dünyada en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

SALİHA SULTAN-KARAR

14 yaşındaki genç piyanist Mert Hakan Şeker, her yıl Amerika’da düzenlenen, bu yıl 8 ülkeden 106 kişinin katıldığı Sempre Music yarışmasında jüriden en yüksek puanı alan 6 kişiden biri olarak, 2021 yılı içerisinde dünyanın en önemli konser salonlarından biri olan New York Carnegie Hall salonunda performans sergilemek için davet aldı. Ödülüyle bütün Türkiye’yi gururlandıran genç piyanist Mert Hakan Şeker, ödülünü KARAR’a değerlendirdi. Şeker, sevincini “Ödül beni çok mutlu etti, kendimden önce Türk milleti adına çok sevindim. Çünkü ülkemi en iyi şekilde bütün dünyada temsil etmek benim en büyük hedefim. Buna bir adım daha yaklaştığım için çok mutluyum” sözleriyle dile getirdi. New York’ta sahne alacağı günü heyecanla beklediğini söyleyen Şeker, “Orası dünyanın en saygın salonlarından biri. New York Carnegie Hall’da çalmak her müzisyenin hayalidir” dedi. Ödül haberinin ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın kendisini arayıp tebrik ettiğini aktaran Şeker, “Nabi Bey benin ileride çok daha iyi yerlerde olacağımı düşündüğünü söyledi, gurur duydum” diye konuştu. Şeker, kendisine inanan ve destekleyen piyano öğretmeni Elena Çekiç’e ve ailesine de teşekkür etti. Şeker, pandemi nedeniyle bu yıl online gerçekleşen yarışmaya Liszt, Chopin, Rachmaninov’dan icra ettiği üç eserin video kaydıyla katıldığını kaydetti.

BU BAŞARILAR MERT’İ ŞIMARTMIYOR

Şeker’in öğretmeni piyanist Elena Çekiç ise, ödülle mutlu olduğunu söyleyerek “Mert yaklaşık dört yıldır öğrencim. Ödülü beni çok mutlu etti. Mert çok çalışkan bir çocuk. Son yıllarda ABD’de, Melbourne, Torino gibi dünyanın birçok yerinde solo konserler verdi, birçok başarı kaydetti. Mert basında çok yer alıyor ama onun hedefi ünlü olmak değil. Mert herkesle çok güzel konuşan, başkalarının başarılarıyla mutlu olabilen biri. Çok güzel bir çocuk, diğer öğrencilerime de, herkese yardım ediyor. Başarıları Mert’i asla şımartmıyor. Daha da büyük başarıları olacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı. Çekiç, yarışmada öğrencileri Eva Fitoz ve Gözde Fikir’in de kategorilerinde birinci olduğunu aktararak, üç öğrencisiyle de gurur duyduğunu söyledi.

PANDEMİDE RESİTALLERİMLE MORAL VERDİM

Genç piyanist Şeker, yarışmaya katıldığı pandemi sürecinde evden verdiği resitallerle dinleyicilerine moral verdiğini de kaydederek, “Pandemi döneminde insanlar evde çok stresliydi. Müzik bu strese çok iyi geldi çünkü müzik insanları rahatlatıyor. Pandemi döneminde en çok ihtiyaç duydukları müzikti, evden yaptığım resitallerin ardından dinleyicilerim çok güzel yorumlar yaptılar, bana teşekkür ve dua ettiler. Onlara moral vermek beni çok mutlu etti” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN