Kerç Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı 

Kerç Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı 

Rus ve Ukrayna savaş gemileri arasında yaşanan çatışmanın ardından, Karadeniz’le Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı’nın gemi geçişlerine yeniden açıldığı duyuruldu.

Rusya’nın dört yıl önce ele geçirdiği Kırım Yarımadası’nda limanlardan sorumlu genel müdürlük görevinde bulunan Aleksey Volkov yaptığı açıklamada, Rusya’nın bu sabahtan itibaren Kerç Boğazı’nı araç trafiğine yeniden açtığını söyledi.

Kerç Boğazı’nın batı yakasında Ukrayna’nın Kırım Yarımadası, doğusunda ise Rusya’nın Taman Yarımadası bulunuyor. Rusya, 2014 yılı başlarında Kırım Yarımadası’nı kendi topraklarına kattığını açıklamıştı.

Ukrayna ve uluslararası toplum, Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımadıkları için, Kerç Boğazı’nı uluslararası statüde bir su yolu olarak görmeye devam ediyor. Rusya ise, boğazın iki yakasının da artık kendisine ait olduğunu savunuyor. Bu sebepten ötürü, Azak Denizi’nde bulunan Ukrayna limanlarındaki gemiler, Rus sahil güvenlik kuvvetlerinin tacizine maruz kalıyor.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN