Kıbrıs’a da Cumhurbaşkanlığı sarayı

Kıbrıs’a da Cumhurbaşkanlığı sarayı

KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersin Tatar’a “5 dönüm bir arazi üzerine Cumhurbaşkanlığı binası inşa edip, makamı oraya taşıyalım’ önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın daveti üzerine Lefkoşa’ya gitti.  

Başkent’teki Atatürk Anıtı’nı ziyaret ederek çelenk bırakan Erdoğan, KKTC’nin resmi geçit töreninin düzenleneceği alanda konuşma yaptı.  

Burada Ersin Tatar’a, yeni bir Cumhurbaşkanlığı makamı yapılması çağrısında bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

KKTC’nin altyapı projelerine 162 milyon lira aktardık. Önümüzdeki zorluklara rağmen Kıbrıs Türk halkının hayat kalitesini artırma gayreti içindeyiz. 

Bu arada yeni bir adım, sayın Tatar’a da söyledim. Uygun bir yerde, 5 dönüm bir arazi temin etmek suretiyle Cumhurbaşkanlığı makamını da orada süratle inşa edelim ve bu makamını oraya taşıyalım. 

Zira, bu tür makamlar bildiğiniz gibi farklı ülkelerin bakışını da değiştirir. Anavatan ve garantör Türkiye, KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır. 

KAPALI MARAŞ'A TARİHİ ZİYARET 

Erdoğan, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan bu yana BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılan ve 8 Ekim 2020 Perşembe günü itibarıyla yeniden açılan Kapalı Maraş’ı da ziyaret etti.  

Erdoğan, tarihi ziyaret öncesi Atatürk Anıtı'ndaki özel deftere 'milli dava' olarak gördükleri Kıbrıs'a sahip çıkmaya devam edeceklerini yazdı.

"EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR PROVOKASYONDUR" 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise Erdoğan'ın ziyaretine tepki gösterdi. Maraş'ı 'işgal' altında gören bakanlık, Erdoğan'ın ziyaretinin BM Güvenlik Konseyi'nin 550 ve 789 No'lu kararlarına tamamen aykırı olduğunu ve bu durumu "benzeri görülmemiş bir provokasyon" olarak kabul ettiklerini açıkladı. 

Doğu Akdeniz'deki iki ülke arasındaki gerginliğin ardından gelen bu ziyareti Atina yönetiminin 'kınadığını' açıklayan Yunan Dışişleri, konunun aralık ayındaki Avrupa Konseyi toplantısında "derinlemesine" tartışılacağını umduklarını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN