Kılıçdaroğlu: Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü

Kılıçdaroğlu: Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü

Kılıçdaroğlu, TBMM'de dün reddedilen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifinin, AK Parti grubunca bugün yeniden oylamaya sunularak kabul edilmesini, "Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü" diyerek eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de dün görüşülen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifinin reddedilmesine karşın AK Parti Grubu'nun itirazı ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un devreye girmesiyle bugün yeniden oylanarak kabul edilmesini eleştirdi.

MECLİS'İ SABOTE ETTİLER

Kılıçdaroğlu, "Saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis’i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na bu hafta kamu görevlilerinin atanmasına ilişkin düzenlenen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi dün Meclis'e geldi ve AK Partili vekillerin Meclis'te yer almaması nedeniyle muhalefetin sayıca üstün gelmesi nedeniyle teklif reddedilmişti.

Bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen kanun teklifinin 6 Nisan salı günü görüşülerek yeniden oylanmasına karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN