Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Koca'ya tepki: Kimin doğru söylediği ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Koca'ya tepki: Kimin doğru söylediği ortaya çıktı

TTB heyetini ağırlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Koca'nın aylar sonra açıkladığı gerçek vaka sayılarıyla ilgili olarak, "TTB'nin doğru söylediği ve kimin suçlu olduğu ortaya çıktı. İtiraf etmek zorunda kaldılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni açıkladığı vaka sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Eğer suçlu kabul edeceksek, kimin doğru söylediği çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar" ifadesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin eşlik etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün ilk kez açıkladığı tüm vaka sayıları, Kılıçdaroğlu ile  TTB heyetinin görüşmesinde de gündeme geldi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sağlık çalışanları olağanüstü zor koşullarda görev yapıyorlar. Günün 24 saati görev yapıyorlar. Söyledikleri her şeyin biraz gecikmiş de olsa doğru çıkması ayrıca hekimlere olan, TTB'ye olan güvenimizi artırdı." dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Fincancı, Kovid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi önerisiyle ilgili CHP'nin verdiği katkıya teşekkür ederken, Kılıçdaroğlu "O konuda parlamentoda ortak bir iradenin çıkması güzel bir şey. Umarım Genel Kurula iner ve orada da kabul edilir, böylece o sorun aşılmış olur." ifadesini kullandı.

Fincancı'nın açıklanan yeni vaka sayılarının saha araştırmalarında tespit ettiklerinden çok düşük olduğunu belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Çünkü işin başında, suyun başında, hastanın başında bekleyen sağlık çalışanları, hekimler... Olayın bizzat yüzde yüz tanığı olan hekimler. Olayın tanığı olanları dinlemiyoruz veya 'Onun söyledikleri doğru değil' diyoruz, olayın hiç tanığı olmayan kişilerin söylemlerini doğru kabul ediyoruz. Bu siyaseten de ahlaken de doğru bir şey değil. Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Eğer suçlu kabul edeceksek, kimin doğru söylediği çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar" 

"Dün Erdoğan ilginç bir açıklama yapmış, 'Ben size talimat vermiyorum' diyor, yargıçlara. 'Anayasa 138. maddesi var.' 'Dolayısıyla ana muhalefet partisi lideri de size talimat veremez' diyor. Sanki Amerikalı papazı ben 'çıkar' dedim. Talimatı veren belli. O talimatı mahkemeye veren belli, çıkaran da belli. Akıl, mantık yok yani, gerçekten. Söylemlerinde de akıl mantık yok yani"

sebnem-korur-fincanci.jpg

FİNCANCI: EN AZ 2 HAFTA KAPATMA ŞART

TTB Merkez Konseyi Başkanı Fincancı, parti genel merkezinden ayrılırken ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun mektupla tehdit edilmesi konusunda "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunduklarını belirten Fincancı, vaka sayılarıyla ilgili tartışmalara ilişkin soru üzerine, "Hasta ile vaka aynıdır tıpta, biz bunları ayırmayız" dedi.

Kendilerinin vaka sayıları ile ilgili daha önce yaptıkları açıklamaları hatırlatan Fincancı, "Dün 168 insan öldü, salgını doğru yönetemezsek insanlar ölüyor. Her biri can, her biri sevdiklerimiz, yakınlarımız. O nedenle salgını doğru yönetmek gerektiğini söylüyoruz. 28 bin zaten çok sınırlı bir rakam." diye konuştu.

Salgınla ilgili rakamların aslında açıklanandan daha yüksek olduğunu savunan Fincancı, tüm çalışanların ihtiyaçlarının giderilerek toplu hareketliliğin kısıtlanmasını, zorunlu üretim dışında üretimin en az 2 hafta, ideal olarak da 4 hafta durdurulmasını önerdi.

"28 BİN ÇOK SINIRLI BİR RAKAM"

Ziyaretin ardından açıklama yapan TTB Merkez Konsey Üyesi Vedat Bulut dün filyasyon ekipleriyle toplantı yaptıklarını belirterek, “Sadece Ankara’da bir günlük veri. 14-15 bin izolasyon var. 4-5 bini pozitif. Bu filyasyon ekiplerinden gelen rakam, hastanelerden gelen değil. Topladığınızda 28 bin rakamının da gerçeği yansıtmadığını şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, dünkü vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN