Son dakika! Bakan Koca son tabloyu açıkladı: 24 saatte 28 bin vaka tespit edildi

Son dakika! Bakan Koca son tabloyu açıkladı: 24 saatte 28 bin vaka tespit edildi

Son dakika haberi... Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, bugünkü vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 25 Kasım Çarşamba gününün korona tablosuna göre son 24 saatte 168 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 12 bin 840’a yükseldi. Yeni hasta sayısı da 6 bin 814 artarak 467 bin 730 oldu. İyileşen hasta sayısı da 3 bin 911 artarak 3852 bin 740 oldu.

TOPLAM VAKA SAYISI AÇIKLANDI

29 Temmuz'dan bu yana her gün ağır hasta sayısının arttığını kaydeden Koca, şunları söyledi: 

Son 3,5 aydan bu yana ağır hasta sayımızda artış 9 kat gibi oldu. Vefat sayımız 168. Bugün en yüksek vefat sayımız.

Gelecek dönemde gerektiğinde, 'Taşıyıcı olan, asemptomatik dediğimiz, semptomu olmayan veya hafif geçiren kişileri de bildirmiş olacağız' diye konuşmuştuk.

Bundan sonraki süreçte vaka sayısını da vermeyi planladık.

Bugünkü vaka sayısı 6 bin 814. Sadece hastaneye yatan hastalar değil, hastaneye yatan, zatürre ve benzeri semptomlarıyla takip ettiğimiz hasta 6 bin 814.

Daha önce belirtmiştim yüzde 80'e yakını asemptomatik, hafif geçiren hastalarımız olmakta.

Sağlık kuruluşlarında daha çok yüzde 20'ye yakın kısmı takip edilen hasta grubuna giriyor.

Bugünün vakası 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibarıyla 28 bin 351.

İMAMOĞLU: HAKİKATİ KONUŞMAK EN DOĞRU YOLDUR

Bu gelişme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  "Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur. Sayın Fahrettin Koca’nın bugün açıkladığı şeffaf #vakasayısı verilerinin pandemi mücadelesinde ülkemizin daha sağlıklı günlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla" dedi. 

DÜN 161 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle dün 161 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 381 yeni hastanın tespit edildiğini ve 3 bin 678 kişinin sağlığına kavuştuğunu duyurmuştu.

tablo-24.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN