Kim'in kız kardeşinden Güney Kore'ye sert cevap: Aptallar

Kim'in kız kardeşinden Güney Kore'ye sert cevap: Aptallar

Kuzey Kore'de İşçi Partisi Kongresi'nde rütbesinin düşürüldüğü iddia edilen Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore için sert ifadeler kullandı. Kız kardeş Kim, Güney Kore'nin tatbikat iddiası için "Aptallar, dünya terbiyesizlik listesinin ilk sırasındalar." dedi.

Kuzey Kore'de 5 Ocak'ta başlayan büyük İşçi Partisi Kongresi'nde politbüro listesinde adı yer almadığı için rütbesi düşürüldüğü iddia edilen kız kardeş Kim Yo-jong, yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

Kuzey Kore'de İşçi Partisi Kongresi'nde rütbesinin düşürüldüğüne dair haberler gelen kız kardeş Kim, bugün kendi adına bir açıklama yayınlayarak Kuzey Kore diplomasisindeki yerini koruduğunu ilan etmiş oldu.

Lider Kim Jong-un'un sağ kolu, hatta yerine geçmesi için hazırladığı isim olarak görülen Kim Yo-jong, Güney Kore'ye bir kez daha verdi veriştirdi.

GÜNEY KORE'NİN TATBİKAT İDDİASI

Sputnik'in aktardığına göre, Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin geçen pazar gecesi başkentte Pyongyang Meydanı'nda askeri bir geçit töreni düzenlediğini gösteren istihbarat elde ettiğini açıkladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, bunun gerçek bir geçit töreni mi yoksa prova mı olduğuna ilişkin incelemenin sürdüğünü belirtti.

GÜNEYLİLER APTAL

Resmi haber ajansı KCNA tarafından aktarılan açıklamasında Kim Yo-jong da Güney Kore'nin bu takibine yanıt verdi: "Güneyliler anlamakta zorlandığım gerçekten tuhaf bir topluluk. Aptallar, dünya terbiyesizlik listesinin ilk sırasındalar."

Bu tür açıklamaların Güney'in 'düşmanca tavrını' yansıttığını savunan Kim Yo-jong, "Yalnızca başkentte askeri geçit düzenliyoruz. Birilerini hedef alan askeri tatbikatlar düzenliyor ya da bir şeyler fırlatıyor değiliz" diyerek bir nevi Güney Kore'nin istihbaratını da doğrulamış oldu.

Güney Kore lideri Moon Jae-in, yeni yıl konuşmasında "İstediğiniz yerde istediğiniz zamanda bir araya gelme kararlığımız değişmedi" mesajı vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN