Kimsesizler dizisinin adı neden değişti, yeni adı ne?

Kimsesizler dizisinin adı neden değişti, yeni adı ne?

RTÜK tarafından inceleme başlatılan Fox TV dizisi 'Kimsesizler'in adı 'Çocukluk' olarak değiştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dizinin adına tepki göstermişti. İşte, 'Çocukluk (Kimsesizler) dizisi ile ilgili tüm bilgiler'...

Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Beren Gökyıldız ve Burcu Özberk'in yer aldığı Çocukluk (Kimsesizler) dizisi, yayın hayatına başlamadan polemik konusu oldu.

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) 1. BÖLÜM 1. FRAGMAN

KİMSESİZLER DİZİSİNİN YENİ ADI NE OLDU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, "Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nde kimse, kimsesiz değildir" şeklindeki açıklaması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından inceleme başlatılan 'Kimsesizler' dizisinin adı 'Çocukluk' olarak değiştirildi.

KİMSESİZLER DİZİSİNİN ADI NEDEN DEĞİŞTİ?

Fox TV'de yayınlanacak dizisinin fragmanının ardından bir açıklama yayınlayan RTÜK, inceleme başlattıklarını şu ifadeyle duyurmuştu:

"Dizinin konusu, konunun işleniş biçimi ve fragmanındaki görüntüler değerlendirildiğinde, devlet koruması altındaki çocuklarımızın psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyeceği, çocuklarımıza büyük bir özveri ile bakım hizmeti sunan personellerimizi töhmet altında bırakacağı değerlendirilmektedir.

Söz konusu dizinin senaryosunun ilgili mevzuat doğrultusunda, çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek yayın akışına girmeden önce RTÜK tarafından incelenmesi yerinde olacaktır.

Bu amaçla, ilk tanıtımın yayınlanmasının hemen akabinde, 21 Eylül 2020'de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından RTÜK'e resmi yazı yazılmıştır. Yarınımız olan çocuklarımızı koruyabilmek için onları örselemeyecek bir yayın dilini hep beraber oluşturabileceğimize inanıyoruz."

2020-10-01-163934.jpg

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) 1. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yeni yayın dönemi fragmanlarıyla merak konusu olan Çocukluk (Kimsesizler) dizisinin 1. bölümü, 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 20.00'de Fox TV'de izleyenlerle buluşacak.

TÜM BÖLÜMLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) KONUSU NE?

Tüm hayatını geride bırakıp Ali Kaan Umut Evi'ni açan Mahir Boztepe (Erdal Beşikçioğlu), ilk günden beri evine gelen her kimsesiz çocuğun doğru aileyi bulmasını sağlamıştır. Bu yuvada aynı odayı paylaşan Mavi (Beren Gökyıldız), Mozi (Kübra Süzgün), Bambi (Nilay Yeral) ve Zeynep’in (Derinsu Akkuş) ailelerini bulma yolunda yaşadıkları acılar, öz ailelerine duydukları özlem ve hayal kırıklıkları onları birbirlerinden ayrılmaz kız kardeşler haline getirir ve bu kardeşlik, hayata el ele ve umutla sarılmalarını sağlayacaktır. Kızların çaresiz kaldıklarında ise imdatlarına yetişmeye hazır olan memurları Ayşegül (Burcu Özberk) vardır...

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) OYUNCULARI KİMLER?

Medyapım'ın hayata geçirdiği, Nadim Güç'ün yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve Fox TV'de ekranlara gelecek Çocukluk (Kimsesizler) dizisinin oyuncu kadrosunda; Erdal Beşikçioğlu (Mahir Boztepe), Damla Cercisoğlu (Betül Öğretmen), Beren Gökyıldız (Mavi), Burcu Özberk (Ayşegül), Kübra Süzgün (Mozi), Nilay Yeral (Bambi) ve Derinsu Akkuş (Zeynep) gibi isimler yer alıyor.

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) 1. BÖLÜM 2. FRAGMAN

ÇOCUKLUK (KİMSESİZLER) NEREDE ÇEKİLİYOR?

Fox TV'nin ilgiyle beklenen dizisi Çocukluk (Kimsesizler), İstanbul'un çeşitli ilçe ve semtlerinde çekilmektedir. Dizide karşımıza çıkacak Ali Kağan Çocuk Evi, gerçek bir kurum değildir ve dizi için kurgusal olarak hazırlanmıştır.

ÇOCUKLUK NEDEN FİNAL YAPTI?

Çocuk esirgeme kurumunda yaşayan çocukların ve onların çevreleri olan ilişkilerinin hikayelerinin anlatıldığı Çocukluk dizisinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Beren Gökyıldız ve Burcu Özberk gibi usta oyuncular bulunuyordu. Ancak dizinin hem hikayesi hem de oyuncularının performansı reyting olarak istenilen performansı sağlayamadı. Bununla birlikte, Cuma akşamları pek çok kanalda iddialı yapımların bulunması Çocukluk dizisinin bir adım geride kalmasına yol açtı. Önceki hafta da yeni bölüm yayınlanmazken, bu hafta dizinin final yaptığı açıklandı.

ÇOCUKLUK DİZİSİNİN FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Mahir, Zeynep’i kurtarmak adına kendini tehlikeye atar, ancak şimdi de onun durumu kritiktir. Ayşegül ise hem Mahir’i hem de Zeynep’i kurtarmak için çabalar. Bu arada Mavi’nin akrabaları onu almak için yuvaya gelir ama görüntüleri hiç de güvenilir değildir. Demet ise Ali Kaan’ı almak için bu durumu fırsat bilir. Ayşegül, Gülay’ın kıskançlığı nedeniyle yaptıklarından dolayı Mavi’yi koruyamaz. Bundan sonra Mavi’nin tek güvendiği kişi ağır yaralı biçimde hastanede yatan babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN