Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 60 KPSS puanı ile personel alacak! İşte başvuru şartları...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 60 KPSS puanı ile personel alacak! İşte başvuru şartları...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı ilanına göre, KPSS'den en az 60 puan alan adaylar İstanbul'da kadrolu memur olarak işe başlayacak. Kıyı Emniyeti memur alımı başvuru şartları Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 'müfettiş yardımcısı' alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan personel memur ilana göre, kurumun Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapacak 4 müfettiş yardımcısı alınacak.

KIYI EMNİYETİ PERSONEL ALIMI 2020

Adaylar, gerekli şartlara sahip olmaları halinde 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet sitesinde 'İŞKUR Açık İş İlanlar' bölümünden elektronik ortamda veya İŞKUR hizmet merkezlerine şahsen başvuruda bulunabilecek.
 
Sınav, 30 Aralık 2020 saat 10.00'da İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

KIYI EMNİYETİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

* En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak.
 
* Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P67 puan türünden en az 60 (altmış) ve daha üzeri puan almak.
 
* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)
 
* 27/11/2020 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak. (27 Kasım 1985 ve daha sonraki doğumlular.)
 
* Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)
 
* Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan ilan tarihinden sonra tam teşekküllü hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)
 
* Adli sicil yönünden müfettişliğe engel bir hali bulunmamak.

4802010.jpg

4802011.jpg

KAMU İLANLARINA BAŞVURULAR İŞKUR'DAN YAPILIYOR

Başvurular sadece esube.iskur.gov.tr internet adresinden 'İş Arayan' linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak başvuru yapılabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve ALO 170 hattı üzerinden de başvurular gerçekleştirilebilir.

DEVLET MEMURU OLMA ŞARTLARI

* Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

* Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

* Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu; lise (ortaöğretim), önlisans, lisans olarak bilinmektedir.

* Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

* Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.

KAMU İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN