Kızı katledilen anne torun savaşını kazandı

Kızı katledilen anne torun savaşını kazandı

İstanbul’da, 2016’da Derya Demirkan, kızını görmek için tartıştığı eski eşi Celalettin Varlı tarafından katledildi. Cani koca, 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anneanne Cumaziye Özgür ise bakımını üstlendiği 9 yaşındaki torununun vesayetini almak için mahkemeye başvurdu. Davanın avukatı Osman Erusta’nın verdiği 4 yıllık mücadelenin ardından anneanne torununa vasi olarak atandı.

İstanbul’da Celalettin Varlı ile Derya Demirkan 2011’de evlendi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan bir çocuk sahibi çift, boşanma kararı aldı. 2014’te boşanan çiftin 9 yaşındaki kızı E.Z.V’nin velayeti baba Celalettin Varlı’ya verildi. Derya Demirkan, boşandıktan sonra emlakçı Gökhan Alim’le imam nikahı kıyıp yaşamaya başladı. Derya Demirkan, Celalettin Varlı’yı arayarak çocuğunu görmek istediğini söyledi. Varlı, olumsuz yanıt verdi. Çözüme bağlanamayan çocuk anlaşmazlığını konuşmak için 24 Eylül 2016’da Eyüp Yeşilpınar Bölge parkında buluştular. 

Demirkan, ısrarla kızını görmek istediğini söyledi. Varlı da kabul etmeyince kavga çıktı. Varlı, bölgeden ayrıldı. Daha sonra ikili telefonda tekrar konuşarak çocuk meselesini bir daha görüşmek için aynı gün Yağlıdere Parkı’nda randevulaştı. Demirkan, imam nikahlı eşi ile parkta beklerken Varlı geldiği araçtan kurşun yağdırdı. Demirkan hayatını kaybetti, Alim ağır yaralandı. Gözaltına alınan Varlı, eski eşinin alkol ve uyuşturucu alışkanlığı olduğunu ve sürekli kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü. Yapılan yargılama neticesinde, ‘kasten öldürmek’ ve ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlarından önce ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırılan zanlı, daha sonra ‘kasten öldürme’ suçundan haksız tahrik ve indirim sebepleri uygulanarak 15 yıl, ‘öldürmeye teşebbüs’ten ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplamda 22 yıl 6 ay hapis cezası istinaf ve Yargıtay süreçlerinden geçerek kesinleşti. 

Vahşice katledilen Derya Demirkan’ın annesi Cumaziye Özgür, babada olan torununun velayeti almak için mücadele başlattı. Müşterek çocuğun babada olan velayetinin kaldırılması ve vasi olarak atanmak için anneanne Cumaziye Özgür, 2017’de dava açtı. Özgür dilekçesinde “Küçük kız reşit oluncaya kadar babanın cezaevinden çıkması mümkün değildir. Sağlıksız bir ortamda yaşayan ve zayıflayan küçük kızın babada olan velayetinin kaldırılmasını talep ediyorum” dedi. 4 yıl sonra kararını veren mahkeme, anneanne Cumaziye Özgür’ün küçük çocuğun vasi olarak atanmasına hükmetti.

"ARALARINDA ÖZEL BİR BAĞ VAR"

Cumaziye Özgür’ün avukatı Osman Erusta da sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Biz müşterek kız çocuğunun velayetinin anneanneye verilmesi hususunda bir kısım davalar açtık. Küçük kız, ölen annesiyle babası birlikteyken anneanne tarafından bakımı üstlenilmiş onu kreşe göndermiş, yakın ilgi duymuş, anneannesiyle arasında çok özel bir bağ varmış. Anneanne, çocuğun çok kötü şartlarda, babasının anne ve babasıyla kalabalık bir aile ortamında kaldığını, sağlıklı şartlarda gelişimini sürdüremediğini, eğitim hayatının sekteye uğradığını  söylemesi üzerine; bir hukuk mücadelesine giriştik. Ceza davası, süreci devam ederken babayı mahkeme kararıyla, velayettten yoksun bırakıp küçüğe vasi tayin ettirdik. Akabinde bu kararın kesinleşmesi üzerine anneanne Cumaziye Özgür’ün küçük çocuğun vesayetini alması için Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtık. Yapılan yargılama sonucunda 2017 yılında açmış olduğumuz dava, 2021 yılında anneannenin küçük kıza vasi olarak atanmasıyla sonuçlandı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN