Koç Holding uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getiriyor

Koç Holding uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getiriyor

Koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı nedeniyle ofis personelinin evden çalışmasına imkan veren Koç Holding, 'uzaktan çalışma modeli'ni kalıcı hale getirme kararı aldı. Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Koç Holding 34. Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı (ÜDYT) aralık ayının son haftasında gerçekleşti. Corona virüsü salgını dolayısıyla online katılımla yapılan ve Rahmi Koç Müzesi'nde canlı yayınlanan program kapsamındaki konuşmalar Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'de yayımlandı. 

KOÇ HOLDİNG'DE OFİS ÇALIŞANLARI İÇİN YENİ DÖNEM

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, kovid-19 salgın hastalığı nedeniyle yaygınlaşan 'uzaktan çalışma' modelinin, Koç Topluluğu içinde 35 bin ofis çalışanı için kalıcı hale getirileceğini açıkladı. "Değişmekten korkmuyoruz, kendimize güveniyoruz" diyen Çakıroğlu, toplulukta uygulamaya konan 'çevik yönetim modeli' kapsamında 'çevik koçlar' yetiştirdiklerini, Harvard Business School ile iş birliği yaparak 'Çevik Akademi' kurmayı planladıklarını söyledi.

aaaa.jpg
Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu

"UZAKTAN ÇALIŞMA VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK"

Pandemiyle birlikte hızla uzaktan çalışmaya hızla geçildiğini belirten Çakıroğlu, "Bu dönemde elde edilen tecrübelerimiz ışığında, geleceğin esnek çalışma modellerine yönelik çalışmalarımızı olgunlaştırarak devreye alıyoruz. Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor. Uzaktan/esnek çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırıyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlar azalıyor. Hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel var" diye konuştu.

"DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Salgın sürecinin başarıyla yönetildiğine belirten Çakıroğlu, "Bunda kararlılıkla uyguladığımız dönüşüm vizyonu ve bu vizyonu destekleyen dijital dönüşüm, inovasyon, kurum içi girişimcilik, sıfır bazlı bütçeleme ve çevik yönetim gibi çok önemli inisiyatiflerimizin büyük katkısı olduğuna inanıyorum.

Zor dönemlerde paylaşmanın, dayanışmanın en güzel örneklerini gördük. Ve her şeye rağmen umudu kaybetmemek için çok geçerli sebeplerimiz olduğunu bu vesileyle bir kez daha hissettik. Umudumuzu daima koruyacağız, iyileşeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN