Korgeneral Osman Erbaş'ın son sözleri ortaya çıktı

Korgeneral Osman Erbaş'ın son sözleri ortaya çıktı

Korgeneral Osman Erbaş'ın, şehit olduğu gün, 4 Mart 2016'da Şırnak'ta yürütülen Hendek operasyonlarında şehit olan Musa Yılmaz'ın şehadetinin 5. yılında, annesi Saadet Yılmaz'ı arayarak 'Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bize de nasip olsa' dediği ortaya çıktı.

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait olan ‘Cougar’ tipi helikopterin Çekmece köyü yakınlarında kaza kırıma uğraması sonucu 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 asker şehit oldu.

“ŞEHİTLİK HERKESE NASİP OLMAZ, KEŞKE BİZE DE NASİP OLSA” 

Korgeneral Osman Erbaş’ın şehit olduğu kazadan saatler önce 4 Mart 2016’da Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen hendek operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Musa Yılmaz’ın şehadetinin 5’inci yılında, annesi Saadet Yılmaz’ı arayarak, ‘Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bize de nasip olsa’ diyerek şehidin kabrini ziyaret edip, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun’ notunun bulunduğu çiçeği bıraktığı öğrenildi.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın, oğlunun şehadetinin yıl dönümü olan dün kendisini aradığını söyleyen anne Saadet Yılmaz, ‘Üzülme annem’ diyerek hitap ettiğini söyledi. 

ehit-annesi.jpg

Yılmaz, şunları söyledi: 

Dün bizi aradı, ‘Nasılsın? bugün oğlunun yıldönümü’ dedi. ‘Sağ olun Allah razı olsun’ dedim. Eşimle konuşmak istedi ama hasta olduğunu ve hastanede yattığını söyledim.

‘Biz şehitliğe gidiyoruz’ dedi. Daha sonra ben de oğlumun kabrine gittiğimde orada üzerine not yazılmış bir çiçek bırakmıştı.

Hastaneye geldim. Yine aradı, ‘Eşin nasıl?’ dedi. ‘Konuşamıyor’ dedim. Ben üzülünce ‘Üzülme annem şehitlik öyle bir mertebe herkese nasip olmaz, keşke bize nasip olsaydı. Ben başhekimi ararım, ne gerekiyorsa size yardımcı olur’ dedi. 

4- 5 dakika geçmeden başhekim geldi, ‘Osman paşam aradı, Ahmet beye ne gerekiyorsa yapın, yardımcı olun’ dedi. Allah razı olsun, mekanı cennet olsun, Allah ailelere sabır versin, çocuklarını bağışlasın, vatanımızı, milletimizi, askerlerimize yardım etsin.

Aradan 2 saat geçmeden haberlere baktım helikopter kazasını söylüyor. Kızım aradı, ‘Anne paşa bizle konuştu sonra şehit oldu’ dedi.

Dedim herhalde yanlışlık oldu, bir daha televizyonu açtım baktım ki doğru. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. 

ehit.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN