Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kimdir kaç yaşında ve nereli?

Haziran başında covid-19 tehlikesinin sona erebileceğini açıklayan Koronavirüs Serhat Ünal, merak konusu oldu. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kimdir kaç yaşında ve nereli?

Corona virüs salgınıyla ilgili ezber bozan açıklamalar yapan ve 1995 yılında profesör kadrosuna atanan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikayesi…

SERHAT ÜNAL KİMDİR?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göre yapıyor. 1989 yılında doçent olan Ünal, 1995 yılında profesör kadrosuna atanmıştır.

Ünal, 1991 tarihinden bu yana Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 150 bilimsel yazısı bulunan Ünal’ın ayrıca, 180 bildiri ile 22 kitapta yayınlanmış bölümü bulunuyor. Öte yandan farklı konularda yayınlanmış 12 kitap editörlüğü bulunuyor.

İngilizce bilgisine sahip olan Prof. Dr. Serhat Ünal, evli ve iki çocuk babasıdır.

HAZİRAN AYINDA RAHATLAMA OLABİLİR

Sağlık Bakanlığı Koronavürüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, corona virüs salgınının Türkiye’de ne zaman sona ereceğine dair tarih verdi. Ünal, vatandaşların her şeye riayet etmeleri durumunda, evden çıkmazsalar, ellerini düzgünce yıkarsalar, sıkı tedbirlerin de alınması durumunda haziran başına bir rahatlama olacağını umduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınının Türkiye'ye diğer dünya ülkelerine kıyasla daha geç geldiğini belirten Ünal, bu durumdan dolayı zaman kazanıldığını söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Ünal, salgınla mücadelenin en önemli ayağının sık sık elleri yıkamak olduğunu belirterek, ellerini yıkayamayanların kolonya ya da dezenfektan kullanması gerektiğini, kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

İLAÇ TEDAVİSİNDE İYİ GİDİYORUZ

Corona virüs tedavi sürecinde Çin ve diğer ülkelerden getirilen ilaçların kullanılmaya başlandığını dile getiren Ünal, ilaçların solunum cihazı tedavisi ile birlikte kullanılabildiğini belirtti.

Ünal, Sağlık Bakanlığı’nda Çin’den bir ekiple telekonferansla görüşeceklerini dile getirerek, karşılıklı deneyimlerin paylaşılacağını, dünyanın topyekün bir savaş içinde olduğunu, tedaviyle ilgili bazı sorular soracaklarını, Çin’in bu konuda daha önde olduğunu, deneyimlerinden Türk hastalar için yararlanacaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN