31 Aralık koronavirüs vaka sayısı açıklandı

31 Aralık koronavirüs vaka sayısı açıklandı

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının hızla artmaya başladığı son günlerde vatandaşlarımız koronavirüs vaka sayısı ve vefatının kaç olduğunu merak ediyor. Sağlık Bakanı her akşam koronavirüs vaka tablosunu açıklıyor. Peki 31 Aralık koronavirüs vaka sayısı açıklandı mı? İşte tüm bilgiler...

Günlük koronavirüs tablosu her akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medyada paylaşıldı. 31 Aralık Cuma günü koronavirüs tablosuna göre bugün vaka sayısı 40 bin 786, vefat sayısı ise 163 olarak açıklandı.

basliksiz-35.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan "Yılbaşı uyarısı! Kısıtlama söz konusu olmasa da, varmış gibi davranmanızı öneriyoruz. Riskin arttığı bir dönemdeyiz. Kalabalık, havalandırması iyi olmayan ortamlardan kaçının. Yeni yılı aile içinde kutlamayı tercih edin. 2022’de salgını geride bırakma dileğiyle. Sağlıklı yıllar!" mesajını paylaştı.

30 ARALIK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı 30 Aralık koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 39 bin 681 yeni vaka tespit edilirken, 139 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 24 bin 854 olarak açıklandı.

30 Aralık koronavirüs vaka tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan "İki faktörü birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor" mesajını paylaştı.

İKİ FAKTÖRÜ birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan, vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor. pic.twitter.com/MsA7GJRmib

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) December 30, 2021

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN