Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Omicron'a karşı ne yapmalı?

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Omicron'a karşı ne yapmalı?

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan koronavirüs vakalarının ardından 'Omicron'a karşı ne yapmalıyız' mesajı yayınladı.

Bakan Koca sosyal medya hesabı Twitter'dan Omicron'la ilgili 5 maddelik yazılı bir açıklama yayınladı. Koca, Omicron'a karşı korunmak için şunları söyledi;

  • Kapalı ve havalandırması kısıtlı ortamlarda vakit geçirmemeli,
  • Her durumda maske kullanımından taviz vermemeli,
  • Aşı hatırlatma dozlarını ihmal etmemeli,
  • Sosyal mesafeye azami dikkat göstermeliyiz. Omicron varyantının bulaşma hızı dikkate alındığında sosyal mesafeyi 3 metreye kadar artırmalıyız,
  • Hijyen kurallarına her zamankinden çok daha titiz uymalıyız.

basliksiz-24.jpg

10 GÜNDE VAKA SAYILARI 2 KATINA ÇIKTI

10 günde vaka sayıları ülke genelinde iki katına çıkmış olmasına rağmen hastaneye yatışlarda %4,6 artış yaşanmıştır. Son 1 ayda vefat eden vatandaşlarımızdan 60 yaş üzeri olanlar tüm vefatların %87,21’idir. Bununla birlikte vakaların ise %16,81’i 60 yaş üzeri vatandaşlarımızdır.

SON 10 GÜNDE VAKALARIN %52,3'Ü İSTANBUL'DAN

Daha önce görülen vakaların %22,4’ü İstanbul’da idi. Son 10 günde ise vakaların %52,3’ü İstanbul kaynaklı. Bu durum yakın gelecekte tüm illerimizde yaşanabilecektir. Son 10 günde İstanbul’da vaka sayılarında yaklaşık 5 kat artış görülmesine rağmen hastaneye yatışlar %6,2 arttı.

Unutmayın, virüs mutasyona uğrasa da tedbirler değişmiyor. Kişisel tedbirler bugün dünden daha önemli bir duruma geldi. Endişelenmemeli ancak çok daha tedbirli olmalıyız.

İstanbul’da durumu yerinde değerlendirmek üzere tüm başhekimlerimizle toplantı gerçekleştirdik. Alınacak tedbirleri, hastanelerimizin durumunu ve hazırlıkları yerinde ele aldık.

basliksiz-26.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN