Omicron için hayati uyarı: Maskeyi bir an bile indirmeyin

Omicron için hayati uyarı: Maskeyi bir an bile indirmeyin

ABD'li bilim insanlarından ışık hızı ile yayıldığı belirtilen koronavirüsün Omicron varyantına ilişkin çok kritik bir uyarı geldi. Omicron'un artık hiper bulaşıcı bir hale geldiği ve maskeyi bir saniye bile indirmenin bulaşa neden olacağı kaydedildi.

Koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının özellikle gelişmiş batı ülkelerinde hızla yaygınlık kazanması tüm dünyanın dikkatini yeniden Kovid-19'a çevirmesine yol açtı.

Omicron varyantının bulaşıcılığına dikkat çeken Amerikalı bilim insanları, "Kısa süreli bir karşılaşma, ya da maskeyi bir anlık indirmek virüse yakalanmaya neden olabilir" uyarısı yaptı.

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner virüsle ilgili pandeminin başında uyguladığımız bazı kuralların artık geçerliliğini yitirmeye başladığını söyledi.

ARTIK HİPER BULAŞICI

Reiner eskiden virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin bulunduğuna yönelik bilgiler verildiğini söyledi.

NTV'nin aktardığına göre, bu bilgilerin artık rafa kalkması gerektiğine dikkat çeken Dr. Reiner koronavirüsün Omicron varyantının eskiye oranla 'hiper bulaşıcı bir hale geldiğini' söyledi.

ABD başta olmak üzere dünya genelindeki rekorlar kıran vaka sayılarının nedeninin de Omicron varyantının çok kolay bulaşması olduğu belirtildi.

Artan vaka sayıları dünya genelinde sağlık personeli sıkıntısına da neden oluyor.

TÜRKİYE'DE OMICRON

Geçtiğimiz günlerde Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de günlük vaka sayılarının iki katına çıkabileceğini söyleyerek şu bilgileri paylaşmıştı:

"Şu anda İstanbul’da Omircron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek. Çünkü İstanbul dışarıya en fazla bağlantısı olan kent. Omicron da Türkiye’ye İstanbul üzerinden girdi ve yayıldı. On günde beş katına, bir haftada üç buçuk katına çıktı İstanbul’daki vaka sayıları. Eğer İstanbul’daki vaka artış oranı Türkiye genelinde olsaydı bugün en az 100 bin vakadan bahsediyor olurduk. İstanbul patladı diyebiliriz. Büyük kentlerdeki yükseliş fena. Ankara’da da iki katına çıktı vakalar. Geçen hafta bin 200’dü Ankara’nın günlük vaka sayısı. Şimdi 2200. Belli ki, bir hafta sonra Ankara da patlayacak. Sonra tüm Türkiye. Günlük vaka sayıları bir süre sonra günlük 60 bin, belki 70 bin olacak. Gidişat bunu gösteriyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN